Vil hå månedlig samling av Telemarksbenken på Stortinget

Vil hå månedlig samling av Telemarksbenken på Stortinget

- Innen 100 dager er gått, vil jeg dersom jeg har kommet inn på stortinget få igjennom ast Telemarksbenken skal møtes månedlig på tvers av partitilhørighet, sier SPs toppkandidat til Stortingsvalget fra Telemark.
Politikk
Publisert : 12.08.2017 14:08

SP ligger ikke på latsida i valgkampen, der de har ambiskjon om å få inn en fra Telemark blant de seks representantene på tinget.

Og Åslaug Sem Jacobsen tror det går veien. Hun merker i alle fall det hun kaller vind i ryggen.Nå går hun ut med et  såkalt "100-dagersløfte" hvis hun kommer inn på Stortinget.

- Telemarksbenken på Stortinget må møtes oftere, sier Åslaug Sem Berge, som har et mål om å komme in på tinget, og få til månedlige Telemarksmøter. Hun synes Telemark ramler mellom stoler.
- Det er som om vi er blitt litt glemt, og alle som kommer inn på Stortinget til høsten må møtes månedlig for å diskutere telemarkssaker, sier Jacobsen til Radio Rjukan.

Hun røpte allerede da hun var på Rjukan at hun ville gå ut med denne saken på valgmøte i Heddal i dag.

- Jeg vil inn på tinget og må kjempe hver dag nå, sier Åslaug Sem Jacobsen, SPs toppkandidat til Stortingsvalget i september.
- Jeg tror mange bryr seg om at Telemark er blitt tvangssammenslått med Vestfold, og jeg tror veldig mange i Telemark kommer til å mobilisere og stemme.

- Vi i Telemark har ikke råd til dette, og kampen er ikke over. De som har vedtatt det kan ikke få tilbake makta. Det må bli en rød-grønn regjering.

- Vi hadde lyst på et regionsnivå vi også, for eksempel. til å styre sykehusene. Men den vi har fått vil bare ha kommune og stat, og presser det igjennom. Det er en hul reform, sier Jacobsen.
- Vestfold får makta, har et helt annet fokus enn oss.

- Telemark må markere seg mer, og vi kommer til å kjempe med nebb og klør for å unngå at Telemark blir borte i Vestfold, sier Jacobsen. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS