Hurtigladestasjonen for elbiler er kommet på plass

Hurtigladestasjonen for elbiler er kommet på plass

Nå står den flunkende nye hurtigladestasjonen for elbiler på Bilagstomta montert. Den er ikke klar til drift ennå, men i løpet av kort tid vil den kunne fullade elbiler på en halvtime.
Lokal
Publisert : 13.08.2017 10:00
Sist oppdatert : 14.08.2017 08:47

Den er grønn, som seg vel hør og bør en ladestasjon som er basert på overføring av fornybar elektrisk strøm, men gjør ikke så mye av seg, der den står borte ved gang- og sykkelstien på enden av bobilparkeringen ved Tinn Billag, ikke langt fra Birkelandsbrua.

Den er levert av Fortum, og kommer i drift om få dager, har rådmann Rune Lødøen opplyst til Radio Rjukan 3. august.

Tinn kommune skal sette opp to, og nå er den første på plass.

- Ladestasjonen ligger mot Måna, innenfor gang- og sykkelvegen, og da Eli Samuelsen har påpekt at det var viktig å få det vekk fra veien på grunn av oversiktligheten i området, sier Lødøen.

Den gamle vanlige ladestasjonen ved Såheimsveien blir stående, og tre søyler for bobiler med doble uttak for bobiler bortover mellom den og den nye hurtigladestasjonen for fire biler. ​En fullading i hurtigladestasjonen koster 60-75 kroner for de som lader, og det tar en halvtime.

Det er ordføreren med sin sommerfullmakt som har godkjent jobben, og kommunen utfører, men det er Enova som kan gi 200.000 per ladestasjon. Fortum skal levere begge - også den som man ikke har bestemt hvor skal være.

Trafokiosken som stod ved den ene ladestasjonen som allerede har stått der noen år, er flyttet til hurtigladestasjonene som kommer på andre sida. Tinn kommune har utført gravejobben.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS