Partiene markerte seg i flokk i Storgata før valget

Partiene markerte seg i flokk i Storgata før valget

Mandag 11. september er det den store valgdagen. Lørdag stod Tinns største politiske partier på stand i Storgata for å kapre de som ikke allerede har forhåndsstemt. Alle var i godlune og trodde på valgseier.
Politikk
Publisert : 03.09.2017 14:00
Sist oppdatert : 04.09.2017 12:29

Radio Rjukan traff de fem store i Tinn på rekke og rad innenfor 100 meter i storgata, som var full av liv som vanlig på en kjerringsveiv-lørdag.

Tinn Høyre stod nederst i Storgata og kapret de som kom østfra. Der var twist og #Ernaerstjerna på T-skjorter overtalelsesmetoden.
Her foregikk plitikken på telefon, samtidig som det var stemmesanking i gata.

Like ovenfor var Venstre på plass, med klar melding med brosjyrer og klar om at de går til valg på en blågrønn regjering bestående av Høyre, KrF og Venstre med Erna som statsminister, med et venstre som holder dem i ørnene for et miljøperspektiv. Med en Marius Skeie med kjempehumør i spissen måtte det vel bli flere Tinn-stemmer til venstre i løpet av dagen.

SV hadde en stor gjeng, toppet med partiets 2. og 4. kandidater til Stortingsvalget, Sanja Pasovic og Amina Bile, med klokkertro på at Ådne Naper stikker av med et utjevningsmandat fra Telemark, en eventualitet som gir varaordfører Sanja enda et varaverv - på Stortinget.
- Jeg elsker Rjukan, altså, sa skiensjenta Amina, som med sine 19 år er partiets ungdomskandidat, og som innebærer at de har to toppkandidater med utenlandsk opprinnelse.
Amina er blitt rjukanpatriot etter noen besøk, og kommer mer enn gjerne til Rjukan.
- Jeg blir tatt så godt imot at jeg har lyst til å flytte hit, jeg! var Aminas klare ord til sin rjukanbegeistring.

Arbeiderpartiet røde stand var fylt med ballonger og godlune, og sterk tro på regjeringsskifte med Støre ved roret, og at regionreformen som tvinges ned over folk er en vinnersak for Ap.

Her var en vinnende sjarmør med ballong utvilsomt standenes yngste påvirkere, og også her satt smilet løst en uke før valget.
Meningsmålingene går opp og ned men trua på et regjeringskifte var overbevisende.

Det var de også like ovenfor i gata, der detr var helgrønt, og der Tinns for tidas største parti, Senterpartiet, hadde med ordføreren på stand.

Ikke nok med det. Der har også Arne Kasin meldt seg inn, etter sigende på grunn av distriktspolitikken og sjukehussaken.

SP er sterke i trua på at det blir mange SP-stemmer fra Tinn også iår, og at det kan være en avgjørende tunge på vektskåla for et regjeringsskifte til rød-grønt.

Mandag 11. september er det valg over hele Tinn. Før det kan du forhåndsstemme på servicekontoret i Tinn kommune fram til og med fredag.

- Du som ikke er hjemme, eller har tid til å gå i valglokalet på mandag å benytte den muligheten i løpet av uka, befaler ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS