Kulturminnedager starter med Birkeland-forestilling lørdag

Kulturminnedager starter med Birkeland-forestilling lørdag

Historien om Kristian Birkeland fortelles i forestillingen Alt for vitenskapen på Rjukan kino lørdag. Det er Grenland Friteater i samarbeid med Norsk Industriarbeidermuseum som har satt opp stykket i anledning Birkeland-jubileet som et ledd i Kulturminnedagene som starter lørdag. Publikum tas med på en reise fra en fjelltopp i Finnmark, via Universitetet i Oslo og en fabrikkhall på Notodden til ørkenen i Egypt. Underveis dras publikum med i handlingene og får være tett på Birkelands banebrytende eksperimenter som til slutt gjorde industri-eventyret Norsk Hydro mulig – og nå også verdensarvstatusen til Rjukan, Notodden og Vinje. Dette er historien om den geniale forskeren som nesten ble glemt etter sin død. Og den vises altså på godsterminalen midt i verdensarven. - Grenland Friteater har med sin forestilling «Alt for vitenskapen» kommet med et fantastisk bidrag til fortellingen om Industriarven Rjukan-Notodden, mener verdensarvkoordinator Øystein Haugan.
Kultur
Publisert : 07.09.2017 12:41
Sist oppdatert : 07.09.2017 13:55

Bildet er fra forestilling som Grenland Friteater har laget i samarbeid med Norsk Industriarbeidermuseum har satt opp stykket i anledning Birkeland-jubileet, og det markerer nå starten på Kulturminnedagene lørdag.

Det er klokka 19 på Rjukan Kino i Rjukanhuset du kan se "Alt for vitenskapen" som imponerte elever ved videregående skole tidligere i vår. Bildet ble tatt under den siste forestillingen som i våres ble holdt på Rjukanhuset.
Nå er det en ny mulighet til å få med seg dett imponerende stykket som garantert forteller mer enn du visste om Birkeland.

Publikum tas her med livet til den geniale Kristian Birkeland, gjennom en reise fra en fjelltopp i Finnmark der nordlyset er tema, via Universitetet i Oslo og en fabrikkhall på Notodden før det slutter med hans død i ørkenen i Egypt.

Underveis dras publikum med i handlingene og får være tett på Birkelands banebrytende eksperimenter som til slutt gjorde industri-eventyret Norsk Hydro mulig – og nå også verdensarvstatusen til Rjukan, Notodden og Vinje.

Dette er historien om den geniale forsker Birkeland.

- Grenland Friteater har med sin forestilling «Alt for vitenskapen» kommet med et fantastisk bidrag til fortellingen om Industriarven Rjukan-Notodden, mener verdensarvkoordinator Øystein Haugan ifølge RA.

Det er i år 150 år siden Kristian Birkeland ble født, og 100 år siden han døde.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS