Advarer - Nytt ekstremvarsel fredag

Advarer - Nytt ekstremvarsel fredag

Nok en gang sender Meteorologisk institutt ut et obs-varsel om mulig ekstrem-nedbør. I løpet av fredag vil kunne komme opp mot en halv måneds nedbør på noen få timer.
Natur/Vær
Publisert : 07.09.2017 08:00
Sist oppdatert : 07.09.2017 14:09

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fire fylker. I løpet av fredagen kan det komme opp mot 70 millimeter nedbør.
Nedbøren som kommer inn over de fire fylkene Aust- og Vest-Agder, Telemark og Vestfold fredag kommer til å bli kraftige, ifølge meteorologene.

– Det kraftige nedbørområdet kommer først innover Agder-fylkene, og går videre mot Telemark og Vestfold i løpet av fredag. Først kommer det store nedbørsfronter som vil gi vedvarende mengder nedbør, etterfulgt av kraftige byger fredag ettermiddag og kveld, sier meteorolog Bjart Eriksen til NRK.

I løpet av 12 timer kan det komme opp mot 40–60 millimeter, og 50–70 millimeter i løpet av 24 timer.
- Det er de kraftige bygene som kommer til å gi de største nedbørmengdene, sier Eriksen.

Det er vestlige deler av Telemark og øst i Aust-Agder som vil få mest føling med nedbøren.
​- Det er litt usikkerhet knyttet til nedbørmengdene i Vestfold og Vest-Agder, men at det blir mye er det ikke tvil om, sier meteorologen.
- Denne nedbøren som kommer i løpet av fredag tilsvarer en halv måneds nedbør. Jeg ville ikke tatt med meg paraply om jeg skulle ut, men heller støvler og regntøy, sier Eriksen.

View image on Twitter

View image on TwitterMeteorologene @Meteorologene
Mye regn på fredag i  og . 50-70 mm/24t og opptil 40-60 mm/12t. De største mengdene kommer fredag ettermiddag. 10:05 AM - Sep 7, 2017

 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS