SV nærmer seg KrF i fintellingen i Telemark - kun 30 stemmer skiller

SV nærmer seg KrF i fintellingen i Telemark - kun 30 stemmer skiller

Utjevningsmandatet for Telemark er iferd med å bli en rysare av dimensjoner. For hver time som går blir avstanden mindre. Tirsdag kveld var avstanden nede i 30 stemmer, etter å ha krøpet nedover hele dagen i SVs favør.
Politikk
Publisert : 12.09.2017 21:11
Sist oppdatert : 15.09.2017 00:29

Valgresultatet i Telemark er ikke over. Nå skiller bare 30 stemmer om utjevningsmandatet fra Telemark - mellom SV og KrF.

KrFs Geir Jørgen Bekkevold (bildet) var søndag inne med relativt klar margin fra 23.30 om kvelden, etter at SVs Ådne Naper hadde stått som nytt mandat på tinget fra Telemark.

Utpå natta var det 137 stemmer, før det økte til 145, og siden har det gått via 130, 97, 89, 47 og 43 til 30 der det står i skrivende stund litt etter kl 21 tirsdag kveld.

Geir Jørgen Bekkevols tør ikke ta imot gratulasjoner fra Radio Rjukan eller andre.
- Nei, jeg fikk mange i går og i dag, men nå føler jeg det overhodet ikke er sikkert. Det har krøpet nedover jevnt og trutt, men jeg har jo erfaring fra tidligere på dette, så vi får bare la den norske valgprosessen gå sin gang, sier Bekkevold til Radio Rjukan.

Grafikk: Skjermdump NRK.nos valgsider

- Jeg er stolt over det norske valgsystemet, og respekterer grundigheten og kjenner valg fra en rekke andre land som jeg har besøkt, så jeg setter pris på systemet, og spenningen er til å leve med. Men jeg må innrømme jeg sjekker telefonen konstant. Jeg kommer til å trenger avvenning fra mobilen når dette er over, ler Bekkevold.
Han presiserer nok en gang at KrF ikke vil være noe støtteparti for en regjering med FrP i kommende periode.
- Jeg står fullt og helt bak Hareides uttalelse, og selv om vi har gjort et elendig valg, så skal vi jobbe hardt for våre saker i kommende periode, sier Bekkevold.

- Det er mye fintelling som skal skje rundt om, ikke minst i Oslo, så det er ennå mye som kan hende, men vi får uansett en spennende situasjon etter dette valget, mener Bekkevold.
- Det bekrefter at hver eneste stemme teller.


Tirsdag kveld hadde begge partier 5,0 i oppslutning i Telemark, og KrF hadde 4825 stemmer fra Telemark, mens Ådne Naper stod på 4795.

- Dette viser at hver eneste stemme er viktig, og jeg må innrømme det er veldig spennende, sier Naper til Radio Rjukan. 
- Jeg hadde egentlig forsont meg me at jeg ikke kommer inn på Stortinget, men utover dagen har det tikket inn så mange meldinger og samtaler at jeg jo må følge med. Uansett er jeg veldig fornøyd med valget, og den fremgangen vi har hatt. For fire år siden var vi langt unna å være med i diskusjonen, men i år er vi med, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Naper, som lar opptellingen gå som den skal, og tar resultatet som kommer med fatning, uansett hva det måtte bli.

Stillingen mellom rød og blå blokk i Stortingsvalget er i skrivende stund 81-88, og vil kunne bli 82-88 dersom SV klarer å ta utjevningsmandatet som KrF foreløpig holder.

Årsaken til at det går én vei i finopptellingen er sannsynligvis fremmede stemmer, dvs stemmer som er levert i andre kretser og land. det er mange unge mennesker, studenter etc, som kanskje har en tendens til å i større grad å stemme SV enn KrF. Så trenden kan fortsette også i morgen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS