M/F Storegut hjalp National Geographic med D/F Hydro-filming

M/F Storegut hjalp National Geographic med D/F Hydro-filming

Storegut var med på et viktig oppdrag for NIA og TV-kanalen National Geographic hvor de skal filme den senkede tinnsjøfergen D/F Hydro som ligger på 430 meters dyp utenfor Rudsgrend.
Lokalhistorie
Publisert : 13.09.2017 18:00
Sist oppdatert : 13.09.2017 20:47

M/F Storegut var idag med på et viktig oppdrag for National Geographic når de skal filme Fergen Hydro som ligger på 430 meters dyp.

Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) gjennomfører detaljerte undersøkelser av D/F Hydro som ble senket av sabotører ved Rudsgrend på Tinnsjøen 20.februar 1944. 
Dokumentasjon og undersøkelser av fergevraket skjer i tett samarbeid mellom NIA, Sperre AS, Kongsberg Maritime, NTNU, Stiftelsen Deuterium og Promare.

- Dokumentasjonen vil brukes for fremtidig overvåking og tilstandskontroll av vraket som ble beskyttet av kulturminneloven i 2014, opplyser NIA-direktør Runar Lia til RA.
Han understreker at dokumentasjonsarbeidet ikke vil innebære inngrep i vraket eller fjerning av gjenstander på eller i omkringliggende områder. Riksantikvaren vil få tilgang til alle data fra undersøkelsene. Undersøkelsene vil i tillegg filmes av et filmteam fra National Geographic Channel.

-   Vraket av D/F Hydro er et av de 97 signifikante objektene i Rjukan – Notodden Industriarv som ble innskrevet på UNESCOs verdensarvliste i 2015. Vi ser på foto- og filmdokumentasjonen som en interessant og viktig metode i en fremtidig miljøovervåking av vraket, sier Runar Lia, direktør ved Norsk Industriarbeidermuseum til RA.

Fotos: Lars Gunleiksrud 

Se flere bilder i bildegalleriet nedenfor
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS