Gjør deg klar for Askeladden i Rjukan-fjella

Gjør deg klar for Askeladden i Rjukan-fjella

Det er ikke mange som tenker på at Tinn kan dukke opp på lerret i mer enn Snømannen i høst. Fra fredag har den nye norske familiefilmen Askeladden - I Dovregubbens hall Norgespremiere.
Kultur
Publisert : 28.09.2017 17:00

Askeladden - I Dovregubbens hall har Norgespremiere denne helga - og den får du også får på Rjukan kino.

Vi har nettopp sett Eili Harboe i hovedrollen i Joachim Triers Thelma, og jammen dukker hun ikke opp igjen i Askeladden som selveste prinsessa. Og hvem får prinsessa? Jo, selvfølgelig, Askeladden selv i Vebjørn Engers skikkelse.
Og du har kanskje ikke tenkt over det, men både Vebjørn Enger og Eili Harboe har spilt sammen i film som er filmet delvis på Rjukan før - nemlig i Kompani Orheim.

Det ble ikke mye oppstyr rundt at den nye norske storfilmen Askeladden spilte inn scener i Rjukanfjella, og når filmen fredag har premiere er vi spente på om vi får se kjente trakter. 

Filmi nga skjedde rett etter at vi hadde gjort styret rundt Snømannen ferdig. De norske folkeeventyrene er vel en skattekiste utenom det vanlige, og selv om du har booket inn Snømannen-premieren, spørs om du du ikke også må få med deg Askeladden.

Askeladden-filmen satt sammen av flere av de klassiske norsk eventyrene, og blir filmen en suksess kan vi oppleve mer fra det norsk eventyr-universet. Filmen er basert på en rekke av eventyrene som ble skriftlig samlet av Asbjørnsen og Moe.

Og hva stemmer vel bedre enn å få med fjellheimen i Tinn i Telemark når vi skal se et Norge, en gang for lenge, lenge siden, før tusser og troll var utrydda. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

Her er traileren:
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS