Snømannen spilte inn 72 millioner premierehelga

Snømannen spilte inn 72 millioner premierehelga

Snømannen-filmen føyk rett inn på kinotoppen i Norge, og over 100.000 har nå sett Snømannen. i Europa spilte filmen in 72 millioner de tre første dagene.
Kultur
Publisert : 16.10.2017 17:19
Sist oppdatert : 16.10.2017 17:35

Både tinndøler og nordmenn ellers drar på kino for å se Snømannen-filmen, til tross for svake kritikker.
100.000 har sett filmen i Norge, og  i tillegg har den hatt verdenspremiere i over 40 land, og har tjent inn 72 millioner kroner i åpningshelgas tre dager. Dermed er det klart at filmen ikke blir en fiasko. 3/4-deler av landene filmen får premiere i gjenstår fortsatt. Et av de viktigste, USA ,har premiere kommende fredag.

- Folk vil gjøre seg opp sin egen mening, tror kinosjef Endre Solhjem Knudsen, og som selv synes det er en god og spennende film, og skal se den igjen.

I helga har filmen vært godt besøkt på Rjukan og i hele Norge forøvrig. I Oslo er det meldt at alle kveldsforestillinger har vært utsolgt. Det samme ryktes fra Bergen og Trondheim.
Tre ganger så amnge har kjøpt billett til Snømannen premierehelga, som nummer to på lista, Askeladden - I Dovregubbens hall med 35 000 besøkende. 

Rjukan kino har hatt tre forestillinger med meget godt besøk på rad etter førpremieren med 1000 besøkende, og får også besøk fra Vinje. en av dem var halvor Lognvik fra Rauland.

- Jeg synes det var en meget god film, og det forventet jeg også når den fikk kritikerslakt. Jeg stoler ikke på kritikerne, sier Halvor Lognvik fra Rauland, som var å så filmen fredag kveld. 
- Det var en meget god film, som jeg anbefaler at folk går for å se, sier Lognvik.

- Dette er blitt en film folk må se, og filmen kommer garantert opp i kinotoppen her. Vi får se om det blir Titanic-tendenser, men det blir i alle fall oppe i toppen, tror Solhjem Knutsen, som sier at filmen får endel flere forestillinger på Rjukan.
- Ja, den får noen forestillinger til, så besøket avgjør, men ikke drøy for lenge, det er nå den går på kino, advarer han.

Filmen har åpningshelga spilt inn 72 millioner av budsjettet på 183 millioner kroner.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS