Danske Bank også inn i Vipps

Danske Bank også inn i Vipps

De var innbitte konkurrenter på mobilbetaling, men fredag tok Danske Banks norgessjef Trond F. Mellingsæter turen til Vipps i Bjørvika for å signere samarbeidsavtale.
Avstemming
Publisert : 25.10.2017 07:00
Sist oppdatert : 25.10.2017 08:13

Danske Bank ikke har lykkes med å få nordmenn til å bruke Mobilepay, som er den store betalingsappen i Danmark, og vinneren av konkurransen om kundene er Vipps.

DNB lanserte Vipps som en ren vennebetalingstjeneste sommeren 2015. Danske Banks Mobilepay ble lansert i Norge senere på sommeren 2015. Nå i  2017 ble Vipps skilt ut som et eget selskap, etter at 107 banker har valgt å bli med, hvorav de fleste i Eika-Alliansen.

Mobilepay ble også etablert som eget selskap utenfor Danske Bank i år og inngikk avtale med Nordea og Gjensidige Bank. I forrige uke gikk Nordea ut av avtalen med Mobilepay og inngikk avtale med Vipps.
Mobilepay valgte da å legge ned virksomheten sin i Norge.

DNB er største eier med omtrent 52 prosent av aksjene i Vipps. Sparebank 1-alliansen eier 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen ti prosent og Sparebanken Møre én prosent.

Norske Vipps-brukere kan også takke Danske Bank for at de ikke betaler gebyr for å overføre penger gjennom Vipps. DNB forsøkte seg med et gebyr per overføring da Vipps ble lansert i mai 2015, men ble presset til å ta det bort da Mobilepay kom på markedet senere den sommeren – uten gebyrer.

Danske Banks Mobilepay har fått relativt stor utbredelse i butikkjeder i Danmark, hvor 55.000 butikker tar imot Mobilepay som betaling. 
Det er mye mer utstrakt bruk av mobilbetaling i Danmark enn Norge. Her har Mobilepay vært etablert siden 2013, to år tidligere enn i Norge, sier Mellingsæter.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS