Kampen om tungtvannet vant pris

Kampen om tungtvannet vant pris

TV-serien Kampen om tungtvannet vant går kveld Gullruten for beste tv-drama. Dennis Storhøi vant prisen for beste hovedrolle. Se link til utdelingen på TV2 her.
med Tinn-tilknytning
Publisert : 11.05.2015 06:53
Sist oppdatert : 11.05.2015 09:00

Den svært omtalte TV-serien Kampen om tungtvannet i seks deler gikk helt til topps og ble kåret til årets TV-drama under TV2s sending Gullruten lørdag, som er Norsk TVs feiring av seg selv.
Serien, som delvis er lokalisert og også spilt inn på Rjukan, er en dramatisert fremstilling av bakgrunnen og hendelsesforløpet rundt tungtvannsaksjonen mot Norsk Hydros fabrikk på Vemork ved Rjukan under andre verdenskrig. Historien utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Serien er produsert av Filmkameratene for NRK.

Samme kveldf fikk Dennis Storhøi fikk prisen "Beste mannlige skuespiller". I serien spiller Storhøi rollen som Hydro-direktør Bjørn Henriksen. Dette er en av tre hovedaktører i serien.

I tillegg gikk Hedersprisen gikk til NRKs Oddgeir Bruaset. Han har vært i Tinn flere ganger i forbindelse med de 12 sesongene av serien, seinest i den siste runden. Oddgeir Bruaset står selv bak ideen og gjennomføringen av NRK-suksessen «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», og mottok hedersprisen av kulturminister Thorhild Widvey (H).

- Nå er jeg matt. Og så har jeg oppdaget at det plutselig er en fordel å være gammel også, sier Bruaset.
- Det var da vi begynte å lage TV-programmer om vanlige mennesker at det tok av, sa Bruaset i takketalen som ble sendt direkte på TV2.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS