Vellykket redningsaksjon får villfaren kanin til nytt fosterhjem

Vellykket redningsaksjon får villfaren kanin til nytt fosterhjem

Den lille dvergvederen som så fortapt har bodd i steinura ved Sam Eydesgate 123 er i løpet av helgen reddet ut i en aksjon for å få den til et fosterhjem i Skien.
Lokal
Publisert : 13.11.2017 00:58
Sist oppdatert : 13.11.2017 11:16


- Idealisisk innsats fra Dahle-familien på Rjukan og i Oslo ga resultater. Den lille pelsdotten er fanget og kjøres i dag til Skien til sitt nye fosterhjem, forteller Torbjørn Myhre.

Bildet viser Mina Kristine Dahle Listaug og hennes sønn Oliver etter at jakten på den lille forskremte kaninen hadde lykkes.

Det var etter at Radio Rjukan omtalte kaninen som Bodil Svalde hadde oppdaget hopende rundt sin leilighet midt i Sam Eydesgate, og hennes bekymring for at det snart vil være for kaldt for den lille krabaten, at engasjementet rundt den lille dvergvederen har engasjert mange.

Flere har meldt seg for å hjelpe til, men nå er det altså klart at den skal til fosterhjem i Skien, der noen forbarmer seg over det lille dyret.

- Vi klarte det, jubler Mina, og poster en bilderamme som viser både før og etter.
- Etter en helg med tålmodighetsprøve og standhaftighet har vi klart å redde kaninen som ingen har savnet. Den har vært ute i ca. 2 uker men er nå inne i varmen og får masse kjærlighet og kos. For en mestringsfølelse vi sitter med og er så glad for at denne søte lille kaninen snart skal få ett nytt hjem. Vi passer godt på den frem til tirsdag, da jeg skal kjøre den til Skien, sier Mina, og deler bilder på facebook.

- Tusen takk for veldig hjelp med råd og veiledning til min kjære kusine og kaninvenn Anette, sier Mina, som gleder seg over vellykket kaninjakt.

- Jeg hjalp til med tips og råd etter veiledning fra Norges Kaninforening, som er de som tar over kaninen og får den i fosterhjem og helsesjekket etc, forteller Anette Dale.

Det er Kaninforeningen som overtar kaninen og sørger for at den får et godt liv. Marit Emile Buseth, som er leder av Norges Kaninforening, som har vært konsulenten, og hun har også skrevet "Kaninboka".
Den kan du finner mer om her! 
- I tilfelle det skulle dukke opp flere kaniner er det greit at folk vet om foreningen og at noen kan hjelpe, mener Anette Dahle.


Fotos: Torbjørn Myhre og Mina Kristine Dahle Listaul.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS