Appellerte om halv stilling til omstillingsprosjektet

Appellerte om halv stilling til omstillingsprosjektet

Prosjektleder Wenche Hvattum orienterte om Innovasjonssenteret i omstillingsprosjektet for Tinn kommunestyre idag, og appellerte om den halve innstillingen som formannskapet kuttet.
Næringsliv
Publisert : 16.11.2017 09:19
Sist oppdatert : 16.11.2017 09:46

Innovasjonssenteret som vi nå er iferd med å etablere i Skriugata, med en stilling, mens en foreslått halv stilling som skal jobbe mot høyskolemiljøer rundt om i landet som vil etablere seg, og som kan være interesserte å etablere seg i Tinn, ble kuttet i Formannskapet sist torsdag.
Prosjektleder Wenche Hvattum appellerte til kommunestyret idag om at den halve stillingen ikke kuttes, og advarte mot at det får konsekvenser for omstillingsprosjektet.

Hvattum sa at prosjektet da ville miste en vesentlig del av satsingsområdet, ut mot de viktige høyskolemiljøene utenfor Telemark. 
- Jobben som er gjort hittil og andre slike prosjekter viser at det er stort potensial i dette, sa Hvattum, og fortalte at et kutt her også gikk ut over støtten fra fylkeskommunen, som forutsetter en kommunal egenandel.

- Jeg tror vi trenger gruppemøte, for hvis vi ikke greier å gjøre noe mot miljøer utenfor Telemark. Jeg synes man sier at hvis man ikke får de midlene så blir prosjektet noen suksess, sa Runar Espeland (H).

Rådmannen viste til at dette er et viktig prosjekt, og hovedsatsingen til omstillingsprosjektet, og at omstillingsprosjektet varer i 3 år, og at det forlanges hvis vi kan vise ti suksess, og at det kommer gode ressurser til kommunen.
- Målet er å få flere i aldersgruppa til å flytte til kommunen, sa Rune Lødøen.

- Vi snakker om delfinansiering til omstillingsprosjektet. Ved  kutte i søknaden, kutter man også i medfinansieringa til prosjektet, sa Hvattum.

- Vi står på det som ble vedtatt i formannskapet, men dette er viktig men vi blir provosert. Det må være mulig at den ene stillingen må kunne omarbeides, slik at det ikke går utover hovedsatsingen til prosjektet, sa Espeland etter at Høyre hadde bedt om gruppemøte.
SV støttet Høyres utspill om kutt, men vil også ha tak i ungdommen som er flyttet fra Tinn.

- Vi hører hva kommunestyret gir av signal til prosjektet, og utforme det til kommunestyrets ønskemål, sa Lødøen.
Kommuneatyret gikk da fra innstillingen fra formannskpet.
Dermed er tilskuddet 0,9 millioner i tre år, totalt 2,7 millioner over tre år, noe som var et kutt på 1,5 millioner ved å kutte den halve stillingen.

Espeland presiserte at formannskapsvedtaket sa at man kunne komme tilbake til kommunestyret dersom man kunne vise til suksess, og få saken vurdert igjen.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS