Hele Rjukan vgs på innovasjonscamp med Google

Hele Rjukan vgs på innovasjonscamp med Google

Samtlige elever ved Rjukan videregående skole var mandag samlet i Rjukanhusets storesal for kick-off til en todagers entreprenørskapscampen i regi av Ungt Entreprenørskap og Google Norge.
Lokal
Publisert : 20.11.2017 11:22
Sist oppdatert : 20.11.2017 11:34

Ungt Entreprenørskap Telemark har i år samarbeid Google Norge, og mandag var alle samlet i Rjukanhusets storesal for et kick-off. Det var Frida Ditlevsen og Emad Salha som la fram prosjektet for elever og lærere, der det dreier seg om entreprenørskap og innovasjon.

Innovasjons-prosjektet går ut på at elevene i 38 ulike grupper på tvers av linjer og fagprogrammer skal jobbe fram noe som kan bli gode idéer, innen for tre ulike problemstillinger. de velger selv hva problemstillingene går ut på. Etter en orientering fra Salha og Ditlevsen var det næringsjef Tor Helge Flåte fra Rjukan Næringsutvikling som hadde æren av å erklære todagerscampen for åpnet.

Det ble gitt fire oppgaver, der gruppene skal velge én:
1) "Map your community" - gjøre det som finnes lokal mer synlig.
2) Digitaliser skolen - for å lage et mer mer effektivt og samarbeidsfremmende skolemiljø.
3) "The Next Big Thing" - finn et gammelt produkt som bør nyskapes og som utnytter ressursene bedre.

- Veldig spennende å være med på, og moro å få åpne dette. Gøy at Google er involvert, og heg liker at problemstillingene er nære og lokale. Det kan faktisk komme ting ut av dette som vi kan ha nytte av, sa Flåto etter at de tre oppgavene var presentert. Han er selv med i juryen på slutten av skoledagen tirsdag. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS