Ny Skatteetat-mail er ute etter å rundlure deg til å sjekke lenke

Ny Skatteetat-mail er ute etter å rundlure deg til å sjekke lenke

Gjør deg selv en tjeneste, og ikke gå på denne. En ny svindelmail fra de som utgir seg for å Skatteetaten, som sier du har mottatt en melding, og ber deg klikke på en link. Du må ikke la deg lure nå heller, selv om det er fra en https-adresse.
Forbruker/Helse
Publisert : 20.11.2017 18:55
Sist oppdatert : 20.11.2017 19:10

De blir stadig smartere, svindlerne som vil hacke seg inn på din PC eller telefon. 
Den siste svindelmailen som tilsynelatende kommer fra norske skattemyndigheter, gjør ikke det.

Mailen er sendt fra post@noreply.no og linken du bes klikke inn på er teksten "Klikk her for å lese den" og er til følgende link, og det er sågar en https-adresse:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=24&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjhru3YgM3XAhVJ4KQKHc3RCF04FBAWCDQwAw&url=http%3A%2F%2Fwww.oakwebdesign.com2Fportfolio%2Fswrc-cycle-club%2F&usg=AOvVaw1X_uEZ5Uh1cx1r

(Vi har fjernet tegn i url-en slik at du ikke uforvarende skal klikke deg inn.)

De kjente Skatteetaten-mailene forteller ofte at du har fått igjen penger på skatten, og at du må skynde deg dersom du ikke skal miste pengene.
Den nye er smartere lagt opp, og det eneste som avslører svindelen er bruken av ordet "forbeholdt" i setningen "Alle rettigheter forbeholdt".
Dette er en direkteoversettelse av engelske "All rights reserved" og oversettelosen brukes ikke offisielt i norsk, selv om den er ord for ord korrekt oversatt.

Det er ikke tester hva en klikk på linken.

Skatteetaten.no sender aldri ut mail med lenker, men ber deg istedet om å logge inn på Altinn.no.
 
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS