Kultursjefen må kutte i kulturstøtten

Kultursjefen må kutte i kulturstøtten

Kulturbudsjettet får kutt som alle andre sektorer i Tinn, og kuttet på kultur kommer i støtte til de mange lag, foreninger og frivillige som arrangerer ting i Tinn kommune. Og nå må alle søke innen en årlig frist.
Kultur
Publisert : 22.11.2017 15:02
Sist oppdatert : 22.11.2017 15:33

Kommunens krisebudsjett med kutt over hele linja får mange konsekvenser. På kultursektoren er det støtten til de frivillige og arrangører som kuttes.
Formannskapet tar opp budsjett for 2018 torsdag, og da vil også et kutt i kulturstøtten på en halv million være en del av budsjettet.

Se Formannskapet direkte på nett på radiorjukan.no eller live på lufta på Radio Rjukan torsdag fra kl 09.00.

Kultursjef Marit Kvitne har måttet jobbe fram nye regler for kulturstøtte. Mange får mindre ifra 2018.
- På kultur er det få lovpålagte oppgaver, og vi må ta vår del, sier Kvitne, og fant ikke andre steder å kutte enn støtten til lag og foreninger samt arrangementer og annen kulturstøtte.
Samme post ble også kuttet ifjor, om enn ikke så mye som opprinnelig innstilling sa.
Tinn kommune er ikke lenger priviligert når det gjelder penger til kulturformål.

- Det er fortsatt mye penger som går til kulturtiltak i Tinn, mener Kvitne, som likevel påpeker at det har vært flere kutt de siste årene.
De store faste som fikk redusert fra 150.000 til 130.000 i fjor får mer kutt nå. Det betyr at kommunen overlater til initiativtakerne å finne penger andre steder, eller legge ned arrangementer, og søker man ikke i tide, eller leverer nok dokumentasjon, kan man glemme pengestøtte.

- Mange må nok regne med redusert støtte, og noen vil falle bort fordi de ikke rekker fristen eller dokumenterer godt nok, bekrefter Kvitne, som likevel tror nye regler og frist vil bli til det bedre.
- Nå stiller alle likt igjen, og alt nullstilles, og så får vi se, sier Kvitne, og røper at en liten pott av de 1,5 millionene som er igjen til slik støtte, 5% eller 75.000, vil være til småprosjekter som ikke rekker fristen, som blir én gang i året 1. mars.
- Det er forslaget, men det skal først opp i kultur- og oppvekstutvalget mandag, opplyser Kvitne, som også forteller at det nettopp er "kulturstyret" som har bedt om nylagede regler for kulturstøtte nå som det stadig blir mindre stimulering av kulturtiltak i tinn kommune.

Se Formannskapet direkte på nett på radiorjukan.no eller live på lufta på Radio Rjukan torsdag 23/11 fra klokka 09.00, og Kultur- og Oppvekstutvalgets møte tirsdag 28/11 klokka 16.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS