Regjeringsforhandlinger enige om fjerning av industriskatt

Regjeringsforhandlinger enige om fjerning av industriskatt

Budsjettpartnerne Høyre, FrP, KrF og Venstre er idag blitt enige om hovedlinjer i et budsjett som flytter på på 5 milliarder kroner, deriblant fjerning av den såkalte industriskatten på verker og bruk. Det kan få enorme konsekvenser for en rekke kommuner.
Politikk
Publisert : 23.11.2017 12:41
Sist oppdatert : 23.11.2017 12:57

Regjeringsforhandlingene har pågått i over to uker, men idag rapporteres det at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF er kommet til enighet om neste års statsbudsjett onsdag ettermiddag.

De finanspolitiske talspersonene i de fire partiene ga alle uttrykk for å være fornøyde da de møtte pressen for å presentere avtalen onsdag kveld.
- Vi er fornøyde, spesielt med å få fjernet skatten på maskinene. Vi er også veldig glade for å ha fått gjennomslag for å gjøre det vanskeligere for kommunene å innføre eiendomsskatt på hus og hytter, for vi ønsker ikke å skattlegge dette så sterkt som tidligere, sa Frps finanspolitiske talsperson Helge André Njåstad.

Maskinskatten er også kalt industriskatt,og er en del av skatt på verker og bruk, som også i ytterste konsekvens kan gjelde e-verksskatt.
Den blir nå fjernet, noe som får enorme konsekvenser blant annet for Tinn kommune.
Men det er enighet om flere kompenserende tiltak for kommunene som rammes av skattekuttet. Regjeringen har anslått inntektstapet til 1,2 milliarder kroner for kommunene, og det er særlig kommuner med store industribedrifter som blir rammet.

Dagens budsjettmøte i Tinn kommunes formannskap ble stoppet og utsatt på grunn av regjeringsforhandlingenes offentliggjøring. Det er uklart hva dette får å si for tinn kommune.
neste formannskap er egentlig satt opp 14. desember, før kommunestyrets møte 18 og 19. desember.
Nå er det uklart om dette blir budsjettmøte.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS