Takk nei til supertilbud på svindelmail

Takk nei til supertilbud på svindelmail

Ikke klikk på linker! Spesielt på en Black Friday, og nå før jul bør du være obs på at usannsynlig gode tilbud på amil, sannsynlig ikke bare er for godt til å være sant, men også direkte skadelig for din mobil eller PC.
Forbruker/Helse
Publisert : 24.11.2017 18:55
Sist oppdatert : 24.11.2017 19:07

Nå er svindelmail blitt alt mulig rart, og gode tilbud som lokker deg med begrenset antall og raskt svar er nok til å sette fornuften til side.
Det lønner seg ikke å være for rask, uansett hvor godt tilbudet er.
Nå utsettes flere får nyhetsbrev som ser genuine nok ut, som dette fra medlemsordningen Kinoiklubb.no som fra før gir halv pris på kino på 8-9 filmer i året. 
Men dette er altså en svindelmail, som tilogmed lover gratis godteri.

Linken går til et domene som ikke eksisterer, cameraboyas.com, men istedet til en link som laster ned malware, spyware eller en link som påstår at PCen din er låst og krever løsepenger for at du skal få tilbake innholdet på harddisken din.

Ikke trykk på linker på mail med mindre du er sikker på at du veit hva det er. Ved å holde musepekeren over linken kan du se nattadressen, og hvis den er lang og uforklarlig, med flere subdomener (underdomener eller overdomener) er det høyst sannsynlig svindel, og en link du bør la være å klikke på.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS