Demonstrasjon mot nedleggelse av asylmottak og dagens asylpolitikk

Demonstrasjon mot nedleggelse av asylmottak og dagens asylpolitikk

- Flyktningpolitikken til de blå blå rammer først og fremst flyktninger, men også verdifulle arbeidsplasser i lokalsamfunnene rundt omkring i landet. Derfor ønsker vi å vise solidaritet med alle verdens flyktninger, men også for å markere motstand mot nedlegging av verdifulle arbeidsplasser og rasering av distriktene, sier initiativtakerne.
Politikk
Publisert : 27.11.2017 00:04
Sist oppdatert : 27.11.2017 00:23

Det er i et opprop på facebook, under arrangementet "Demonstrasjon mot nedleggelse av Mandheimen asylmottak" at det inviteres til markering at konsekvenser ved nedleggelse av mottaket som har vært drevet i over 20 år, samt norsk asylpolitikk. Markeringa skal finne sted på Rjukan torg en halvtime fra klokka 16 torsdag 30. november. 
Det er Støttegruppa for asylbarn som trommer sammen til demonstrasjon.

På facebookoppropet står det:

"- UDI legger ned Mandheimen asylmottak på Rjukan
Tinn kommune fikk beskjed 23.11 om at Mandheimen asylmottak på Rjukan legges ned. 
Det er 170 asylanter ved Mandheimen og UDI varsler at asylmottaket skal avvikles innen 1.mars 2018. UDI sier at de har vært svært fornøyd med driften på Rjukan og Tinn som vertskapskommune. Bakgrunnen for nedleggelsen er at det nå kommer svært få asylsøkere til landet.
Tinn kommune har drevet asylmottak siden 1998 og skulle feire 20 årsjubileum i mars neste år.
Foruten den rene driften av asylmottaket involverer dette mange andre kommunale tjenester som skoler, barnehager, helsetjenester mm. Dessuten er heller ikke konsekvensene av nedleggelsen klarlagt, men disse blir betydelige både for kommunen og lokalsamfunnet. 
Flyktningpolitikken til de blå blå rammer først og fremst flyktninger, men også verdifulle arbeidsplasser i lokalsamfunnene rundt omkring i landet. Derfor ønsker vi å vise solidaritet med alle verdens flyktninger, men også for å markere motstand mot nedlegging av verdifulle arbeidsplasser og rasering av distriktene.

MØT OPP!
Appellanter:
Jørn Langeland
Torild Bye
Kristine Helland
Anfinn Maurud
Kulturelt innslag av Ivanir Sibylla Hasson 
Arr.: Støttegruppa for asylbarna"

Link til facebookarrangementet
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS