Varene går unna på Vinmonopolet

Varene går unna på Vinmonopolet

Det er juleinnspurt på Rjukans Vinmonopol, og selv om lensmannsakevitten og noen av juleølene er utsolgt, er det nok av varer igjen til de som er seine på avtrekkeren.
Forbruker/Helse
Publisert : 21.12.2017 23:00
Sist oppdatert : 31.12.2017 22:21

Alt er på plass i de velfylte hyllene på Vinmonopoelt i Handelshuset No. 17 i Storgata.
- Her er alt på stell, og det bør være nok for de fleste, sier daglig leder Oddveig Skorem, og forteller at det ikke er noen ny trender å spore i årets julehandel. 

- Kanskje ikke noe helt nytt akkurat i år, men trenden går mot det lysere og lettere, og gjerne vin til julematen i vel så stor grad som øl og akevitt. Vi ser mer salg av hvitvin og musserende også, på bekostning av rødvin. Slikt tar vi inn trender utenfra også. men det er lettere drikkevarer i stadig større grad, sier Skorem.

Og den lokale Lensmannsakevitten er utsolgt. Den eneste lokale av sorten har blitt veldig populær med sin milde gode smak. Skal man ha akevitt må man ta sikte på en av de andre i det rikholdige utvalget. Det er mye å velge i, og hun ser mange i butikken nå før jul.
- Det rører seg godt både blant fastboende og hyttefolk nå før jul. Det er godt salg til hyttefolket hele året, mne nå før jul er det jo ekstra trøkk.

Juleølet går unna?
- Ja, det er har gått jevnt helt siden det ble sluppet siste helg i oktober. Mange som er virkelig interesserte hiver seg på i oktober, og de mest populære sortene er borte for lengst. Men det går mye godt juleøl også nå like før jul.
Men du kan risikere å komme for seint hvis du skal ha en spesiell ting. Da nytter det ikke å komme lille julaften, sier skorem, som likevel holder av hvis noen ringer.

- Vi kan holde av, det går å ringe. Det går bra. Vi driver jo service her, ler Skorem, som også forteller åpningstidene de nærmeste dagene.
Åpningstider nå før jul er 10 til 18 og lille julaften lørdag er det fra 10 til 15. I romjula er det fra 10 til 17 fra  3. juledag, forteller Skorem, som foreløpig ikke har merka så mye til at Prix er borte fra nabolokalet

- Det blir spennende med Elkjøp, om det påvirker handlemønsteret, men jeg tro folk finner oss uansett, sier den blide "polbestyreren".
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS