Mange blir med på julaften på Røde Kors-huset

Mange blir med på julaften på Røde Kors-huset

Kultur
Publisert : 22.12.2017 21:58
Sist oppdatert : 22.12.2017 22:26

Mange har meldt seg til den spesielle julefeiringa på Røde Kors-huset på Granli, som arrangeres av Frivilligsentralen. Initiativet som bygger på tidligere tilbud for en alternativ jul for de som måtte ønske å slippe å sitte aleine på julaften, eller som måtte trenge noen å feire med.

- Det er 35 som har meldt seg på, og vi har mat til iallefall 40, så det er ennå mulig å melde seg dersom man har ombestemt seg, og vil komme. Vi fyller opp til det ikke er plass til flere, sier Frivilligsentral-sjef Åshild Langeland til Radio Rjukan.

På Røde korshuset bys det på litt forskjellig julemat, også for de som ikke spiser ribbe.
- Klokka 15 serveres julegrøt, og det blir spill og hobbyaktiviteter, og selvfølgelig til julemusikk.
Så blir det julemiddag klokka 17, sier Langeland. 

Det var opprinnelig påmelding til 20. desember, og åpent for alle som har ønsket et slikt tilbud, og for de som har lyst til noe annet enn man er vant til.
Ifjor ble tilbudet gitt av Skinnarbu høyfjellshotell, og da var det voldsom pågang. Året før var det på Røde Kors-huset etter samme opplegg som i år.
- Jeg har fått tilbakemelding at det var veldig bra, og har fått spørsmål om det igjen, da det som ble kalt Cecilies Jul (i regi av Cecilie Andersen) var veldig vellykket. Og Bala, Geir og Ellen Maria som var med der da, hadde lyst i år igjen, og da legger vi selvfølgelig til rette for det.

- Det blir både tradisjonell julmat og et alternativ alle kan spise. Hva det blir veit jeg ikke.
Hvis det er noen etternølere er det bare å ta kontakt ved å ringe eller melde eller sende meg en epost, sier Langeland. Det er noen få plasser igjen, sier Langeland, som forteller det både blir gang rundt juletre for den som vil det, og julegaver. Nissen er også kontaktet.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS