Gjør klar til den 19. rockefesten

Gjør klar til den 19. rockefesten

Rjukan Rockfestivals program er klart, og byr på amerikanske Lissie og norsk artister som Morten Abel, Trang Fødsel og en rekke andre artister som, skal lage fest i Tveitoparken 8. og 9. juni.
Rjukan Rockfestival
Publisert : 11.01.2018 01:10
Sist oppdatert : 11.01.2018 01:51

I tillegg til Lisse, Morten Abel og Trang Fødsel, som aldri har vært på festivalplakaten til Tinns største festival, er det klart for Come Taste The Band med Doogie White, den fremadstormende rapartisten Pasha, amerikanske countryrock i Stacie Collins, spennende Hardhaus og ikke minst er tributebandet Painkiller booket til Tveitoparken 8. og 9. juni, og det som blir den 19. utgaven av Rjukan Rockfestival.

Amerikanske Lissie har besøkt Norge en rekke ganger, og har skaffet seg mange norske fans. Med singelen "When I'm Alone" fra debutalbumet "Catching a Tiger" i 2010 gikk Lisse, som egentlig heter Elisabeth Corrin Maurus, rett  i taket som artist.

Lissie har nå varslet sitt fjerde album, som får navnet Castles" og som skal slippes i mars neste år. Allerede nå har vi fått singlene "Boyfriend" og den rykende ferske "Blood and Muscle" som er inne på Radio Rjukans A-liste nå.

Norges egen popveteran Morten Abel ser også ut til å få et travelt år. Med nye låter og gamle hits i bagasjen skal han ut på en større Norgesturné våren 2018. Hans nye plate «Evig din» slippes 2. mars, samme dag som turnéstarten i Stavanger. I juni er han klar for Tveitoparken.

En annen amerikansk artist med stort liverykte er Stacie Collins, kjent for sin miks av sørstatsrock med islett av country og blues.
Spennende blir det med det ferske nye telemarksbandet Hardhaus er booket til flere festivaljobber neste sommer, og turen går også til Rjukan. Det er countryrock med gode influenser.
De har debutert med låta "Gatelangs" som første smakebit fra bandet som ble dannet av fem erfarne musikere i våres. Platekontrakt med Tylden er  på plass og målet er plateutgivelse til våren.
I tillegg til Vidar Heldal består bandet av Erik Damberg på bass, Erik Norheim på gitar, Endre Christiansen på tangenter og Jonas M. Lima på trommer. Det er kun trommisen som ikke er telemarking. Han måtte de til Sandefjord for å finne.
Det som skiller Hardhaus fra andre band i samme landskap, fra Hellbillies til Staut, og ikke minst lokale band som Ni liv og Byting er større instrumentering og et rocka grunnlag.

Come Taste The Band, som nylig feiret 20-årsjubileum, har igjen alliert seg med Doogie White. Sammen skal de sørge for at alle som liker musikken til Deep Purple og Rainbow får sitt. Painkiller derimot, er et band som har dykket ned i Judas Priests låtkatalog.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS