Trekker ut heldige til Tungtvannskjeller-omvisning lørdag

Trekker ut heldige til Tungtvannskjeller-omvisning lørdag

NIA ønsker velkommen til et Vemork-arrangement som handler om den berømte og viktige tungtvannskjelleren og mye mer lørdag 30. desember. - Vi inviterer til et variert og spennende program og lover god julestemning, og der noen heldige uttrukne får besøke Tungtvannskjelleren, opplyser presseansvarlig Rita Engedalen. Det har vært mye positiv oppmerksomhet om tungtvannskjelleren etter at den ble funnet intakt i september. På arrangementet vil direktør Runar Lia vise unike bilder fra utgravingen og fortelle om prosjektet «Jakten på Tungtvannskjelleren». Prosjektet har som mål å bruke dette enestående kulturminnet til å formidle krigs- og industrihistorie til dagens og framtidens generasjoner. Åtte personer blant publikum vil få mulighet til å være med på en eksklusiv omvisning i den storslagne kjelleren. Utvelgelsen vil skje gjennom loddtrekning under arrangementet. Tor Nicolaysen vil fortelle nye og dramatiske historier om tungtvannsabotørene og hva de opplevde i tiden før og etter Operasjon Gunnerside. Den berømte aksjonen fant sted natten til 28. februar i 1943, og satte tungtvannet fra Vemork på verdenskartet under andre verdenskrig. Det blir kulturinnslag ved Kulturkraftverket. Kulturkraftverket består av lokale kunstnere som vil produsere opplevelser og innhold i Verdensarven. Det handler om musikk, teater, bilder og tekst. Musikkprogrammet denne dagen vil være sanger med innhold relatert til Vemork, Hardangervidda, sabotørene og lokalsamfunnet. Helge Songe og Knut Nyheim fra Rjukan har satt sammen en ny og stemningsfull minikonsert som passer godt til romjula og tematikken denne dagen. Etter arrangementet serverer museet julegløgg. Vi setter opp skyttelbuss fra parkeringsplassen og opp til museet på Vemork. Bussen går ned igjen etter at arrangementet er ferdig. Café Vemork er åpen hele dagen. Ordinære inngangspriser på museet. Arrangementet starter kl. 12.00 i reservekraftstasjonen og varer til kl. 14.00. De heldige vinnerne av en guidet tur i Tungtvannskjelleren må ikle seg nødvendig sikkerhetsutstyr før de tas med inn i den historiske kjelleren kl.14.00. Det er mulig å være med på familieaktiviteter på Vemork i hele romjula. Vi ønsker store og små velkommen!
Lokalhistorie
Publisert : 27.12.2017 11:58
Sist oppdatert : 27.12.2017 12:49

Den nest siste dagen i 2017 skal markere funnet av Tungtvannskjelleren.
- NIA ønsker velkommen til Vemork lørdag 30. desember klokka 12 til et arrangement som handler om den berømte og viktige tungtvannskjelleren. Vi inviterer til et variert og spennende program og lover god julestemning.

Det har vært mye positiv oppmerksomhet om tungtvannskjelleren etter at den ble funnet intakt i september. Lørdag inviteres det til aktiv dag med flere arrangementer.
På arrangementet vil direktør Runar Lia vise unike bilder fra utgravingen og fortelle om prosjektet «Jakten på Tungtvannskjelleren». Prosjektet har som mål å bruke dette enestående kulturminnet til å formidle krigs- og industrihistorie til dagens og framtidens generasjoner.

- Åtte personer blant publikum vil få mulighet til å være med på en eksklusiv omvisning i den storslagne kjelleren. Utvelgelsen vil skje gjennom loddtrekning under arrangementet. forteller presseansvarli Rita Engedalen til Radio Rjukan.

I tillegg vil Tor Nicolaysen vil fortelle nye og dramatiske historier om tungtvannsabotørene og hva de opplevde i tiden før og etter Operasjon Gunnerside. Den berømte aksjonen fant sted natten til 28. februar i 1943, og satte tungtvannet fra Vemork på verdenskartet under andre verdenskrig. 

- Det blir også kulturinnslag ved den nye bedriften Kulturkraftverket. Kulturkraftverket består som kjent av lokale kunstnere som vil produsere opplevelser og innhold i Verdensarven. Det handler om musikk, teater, bilder og tekst.
Musikkprogrammet denne dagen vil være sanger med innhold relatert til Vemork, Hardangervidda, sabotørene og lokalsamfunnet. Helge Songe og Knut Nyheim fra Rjukan har satt sammen en ny og stemningsfull minikonsert som passer godt til romjula og tematikken denne dagen, forteller Engedalen.

- Etter arrangementet serverer museet julegløgg. Det settes opp skyttelbuss fra parkeringsplassen og opp til museet på Vemork. Bussen går ned igjen etter at arrangementet er ferdig, og Café Vemork er åpen hele dagen, forteller Engedalen, som forteller at de som ikke kan komme lørdag, kan komme før og oppleve Vemork.
- Det er mulig å være med på familieaktiviteter på Vemork i hele romjula. Vi ønsker store og små velkommen!  

Arrangementsfakta:
Tungtvannskjeller-arrangement 30/12-17
Fra kl. 12.00 i reservekraftstasjonen og varer til kl. 14.00.
Heldige vinnerne av en guidet tur i Tungtvannskjelleren må ikle seg nødvendig sikkerhetsutstyr før de tas med inn i den historiske kjelleren kl.14.00.
Ordinære inngangspriser på museet.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS