Utstillinger om fotoreise i Telemark og Kittelsen-skisser åpner lørdag

Utstillinger om fotoreise i Telemark og Kittelsen-skisser åpner lørdag

To nye fotoutstillinger åpner i Telemarksgalleriet lørdag 13. januar. Det er Folk og landskap der Luca Berti har foretatt en reise i Øst-Telemark bygger på Luca Bertis fotografisk reise i 2017. og Kittelsens Industrieventyrsom viser hva som var grunnlaget for kunstnerens akvarell-serie Svælgfos. Velkommen til pressevisning tirsdag 9. januar kl. 12.00 på Telemarksgalleriet. Kunstneren Luca Berti er tilstede. Luca Berti (1978-) er en italiensk fotograf bosatt i København. På sykkel og med sitt analoge Linhof kamera foretok Berti en etnografisk og kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap i området. Berti har sin utdannelse fra Istituto Italiano di Fotografia, Milano (2000-2002) og har tidligere hatt utstillinger ved bla. Norsk Folkemuseum, Romsdalsmuseet, Gudbrandsdalsmusea m.fl. Kunstneren har løpende samarbeide med etnografiske museer i en rekke andre land som Sverige, Danmark, Latvia, Estland og Finland. Åpningsdagen 13. januar kl. 13.00 blir det tale ved Ingrid Nilsson, direktør for Preus Museum. Musikk ved Norske menn i hus og hytte. Boken «Folk og landskap: Luca Bertis reise i Øst-Telemark. Fotografier av Luca Berti» er støttet av Fritt ord. Utstillingen «Kittelsens Industrieventyr» tar utgangspunkt i akvarellene Theodor Kittelsen laget fra utbyggingen av kraftverket Svælgfos i 1907 og 1908 på oppdrag fra Sam Eyde. Over en serie på fem akvareller forteller Kittelsen om kraft- og industrireisingen i Telemark som et eventyr – et industrieventyr! Utstillingen viser Th. Kittelsen skisser og akvareller side om side med fotografiene fra utbyggingen av Svælgfos kraftverk. Utstillingen viser også et utvalg brev fra korrespondansen mellom Kittelsen og Eyde innlånt fra Nasjonalbiblioteket. Ved å studere de gamle fotografiene fra 1907 ser man tydelig hvor Kittelsen har hentet inspirasjon til sine slørete og trolske fosser. Begge utstillingene varer frem til 4. mars.
Kultur
Publisert : 11.01.2018 10:30
Sist oppdatert : 11.01.2018 10:37

To nye fotoutstillinger åpner i Telemarksgalleriet lørdag 13, januar klokka 13, og begge jolder åpent til 4. mars.

Folk og landskap heter utstillingen der italienske Luca Bertis reise i Øst-Telemark bygger på Luca Bertis fotografisk reise i 2017. Møtene med mennesker og kulturlandskapet vises nå gjennom en stor fotoutstilling i Telemarksgalleriet med bokutgivelse.
Luca Berti er en italiensk fotograf bosatt i København. På sykkel og med sitt analoge Linhof kamera foretok Berti en etnografisk og kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap i området.

Berti har sin utdannelse fra Istituto Italiano di Fotografia, Milano (2000-2002) og har tidligere hatt utstillinger ved bla. Norsk Folkemuseum, Romsdalsmuseet, Gudbrandsdalsmusea m.fl. Kunstneren har løpende samarbeide med etnografiske museer i en rekke andre land som Sverige, Danmark, Latvia, Estland og Finland.

På åpningsdagen 13. januar kl. 13 blir det tale ved Ingrid Nilsson, direktør for Preus Museum, og det blir musikk ved "Norske menn i hus og hytte". 

Boken «Folk og landskap: Luca Bertis reise i Øst-Telemark. Fotografier av Luca Berti» er støttet av Fritt ord og vil være til salgs i lokalet. 

Den andre utstillingen som åpner samtidig er
"Kittelsens Industrieventyr", som viser skisser, brev og fotografier som var grunnlaget for kunstnerens akvarell-serie «Svælgfos».

Utstillingen tar utgangspunkt i akvarellene Theodor Kittelsen laget fra utbyggingen av kraftverket Svælgfos i 1907 og 1908 på oppdrag fra Sam Eyde. Over en serie på fem akvareller forteller Kittelsen om kraft- og industrireisingen i Telemark som et eventyr – et industrieventyr.
Utstillingen viser Th. Kittelsen skisser og akvareller side om side med fotografiene fra utbyggingen av Svælgfos kraftverk. Utstillingen viser også et utvalg brev fra korrespondansen mellom Kittelsen og Eyde innlånt fra Nasjonalbiblioteket. Ved å studere de gamle fotografiene fra 1907 ser man tydelig hvor Kittelsen har hentet inspirasjon til sine slørete og trolske fosser.

Begge utstillingene varer frem til 4. mars.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS