Notodden-akuttmottak på plass 16 år etter

Notodden-akuttmottak på plass 16 år etter

Prosjektleder og seksjonsleder Beate Våge Lia klippet snora som markerer et styrket akuttmottak ved sykehuset på Notodden. Mandag flyttet akutten på Notodden ned fra andre etasje til grunnplanet og inn i lokalene som ble bygget for akuttmottak for 16 år siden.
Forbruker/Helse
Publisert : 15.01.2018 21:38
Sist oppdatert : 17.01.2018 01:10

Mandag flyttet akutten på Notodden ned fra andre etasje til grunnplanet og inn i lokalene som ble bygget for akuttmottak i 2002. Den kommunale legevaktas behov for lokaler førte til utsettelse i 16 år.

- Jeg er oppriktig stolt av prosjektgruppa, de ansatte og alle i ledelsen som har gjort dette mulig. Vi har nå fått et hensiktsmessig akuttmottak rigget for framtida, sa prosjektleder Beate Våge Lia til Telen.

- Det er også en symbolverdi ved dette som forteller at vi står ved hva vi har lovet og at vi satser på Notodden som regionalt akuttsykehus, sa adm.dir. Tom Helge Rønning og fikk støtte av det både fra styreleder Per Anders Oksum i Sykehuset Telemark HF og fagdirektør Jan Frick i Helse Sør-Øst noen av de framtredende gjestene.

- Dette er viktig for sykehuset og jeg synes det ropes ulv, ulv for ofte. Jeg har som brukerkontakt i styret aldri opplevd at det har vært negative hendelser i forhold til sykehuset, sier Egil Rye Hytten, nå brukerrepresentant i Helse Sør-Øst.

Styreleder Per Anders Oksum i Sykehuset Telemark HF er krystallklar:
- Vi har sagt og vi mener at Notodden skal være et akuttsykehus. De forpliktelsene står vi ved, sier Oksum.

Fagdirektør Jan Frich i Helse Sør-Øst poengterer at de ser flyttingen av akuttmottaket til en bedre posisjon i sykehuset som en styrke til beste for pasientene, logistikk og pasientsikkerhet. – Dette gjør vi fordi arbeidet med pasientene selvsagt er essensielt. Notodden er et lite sykehus og det er ikke bare antall mennesker i sykehusets nedslagsfelt som er avgjørende. Ingen kan spå om hva nye regjeringer kan gjøre. Vi står fast på vår vurdering og gleder oss over et nytt, flott og tidsmessig mottak, sier Frich til avisa.

Hele saken i Telen
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS