Stor økning på Fjellbussen

Stor økning på Fjellbussen

Fjellbussens første tre uker denne sesongen viser en økning på 34% i forhold til ifjor.
Næringsliv
Publisert : 17.01.2018 07:00
Sist oppdatert : 17.01.2018 09:24

På tre uker har 1714 tatt Fjellbussen mot 1279 ifjor. Det er en økning på 34 % i forhold til ifjor. Det innebærer også et snitt på 571 passasjerer i uka, viser tall fra visitRjukan.
Gode snøforhold er nok hovedårsaken til økningen.

Fjellbussen startet den 14. sesongen med gratis fjellbuss 1. juledag, og siden da har snart 2000 tatt bussen.

Fra 1. juledag til 2. påskedag hver vintersesong er det klart for det årlige tilbudet med gratis fjellbuss mellom Rjukan og Gaustablikk. Bare i kort tid var det betaling for voksne, men de siste sesongene er bussen igjen helt gratis, blant annet for å avbelaste parkeringproblematikken på fjellet.

Fjellbussen er et gratis transporttilbud mellom Rjukan og Destinasjon Gaustatoppen, og i år er det altså den 14. sesongen.
Som vanlig starter det 1. juledag - 25. desember, og varer til etter påske.
I uke 7 og 8 i 2017 var det også busstilbud til Gaustabanen, noe det blir i år også, og i år en uke lenger, også i uke 9.
Det blir derme det større tilbud for de som vil kjøre off-piste ned Gaustatoppen.

- Det er distribuert plakater og rutefoldere, og vi håper alle er med å bidra til å markedsføre tilbudet, både på egne nettsider, i egne lokaler og aktivt ut mot kundene våre, opplyser VisitRjukan, som har hatt jobben med å hente sponsorene til Fjellbussen i en årrekke. 

Fjellbussen startet som "Skibussen/Skibuss1" som et ledd i et av EUs fjellregion-prosjekter, et Interreg 3-prosjekt. De første tre årene var det EU-midler som finansierte halvparten av bussen, mens Tinn kommune, fylkeskommunen og sponsorer gjorde at resten var finansiert.

Siden har det ligget på kommunen og sponsorer, noe som egentlig har gått over all forventning, til tross for at det hvert år er noen runder med sponsorer for å fullfinansiere opplegget, som Tinn Billag drifter på oppdrag fra visitRjukan.  

I år ble finansieringen vedtatt uten debatt i Tinn kommunestyremøte, da kommunens andel ble godkjent.
Tiden da tilbudet kostet en egenandel, viste det seg at den type betaling gjør at tilbudet blir mindre brukt.

Fra 25. desember, og fram til andre påskedag kan du ta bussen fra Rjukan og opp på fjellet for å stå på ski, eller ta bussen ned til sentrum for å benytte deg av shoppingtilbudet i Rjukan sentrum eller en av Rjukans mange attraksjoner. Lørdag og søndag kan du også ta bussen opp til Norsk Industriarbeidermuseum.

Det var også nytt design på fjellbussen i fjor. Reklamen med alle sponsorende på, forsvant da. Det var så mange sponsorer at det nærmest var umulig å få det til å gi noen reklameeffekt lenger.
Istedet er bussen blitt profilert slik at den legges mer merke til i bybildet.

Ifjor tok nesten 9.000 Fjellbussen på vinteren.

Linker:
VisitRjukans nettside om fjellbussen 
Ruteplan for fjellbussen (PDF)
Fjellbussens facebookside

Foto: Karin Rø/VisitRjukan

Disse sponsorene gjør Fjellbussen gratis: 
Tinn Kommune, Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter, Kvitåvatn Fjellstoge, Kvitåvatn Fjellhytter, Gaustatoppen Lodge, Gaustatoppen Invest, Gaustatoppen Skisenter, Gaustatoppen Booking, Den Lykkelige Sportsmann, Gaustabanen, Tinn Billag, Rjukanbadet, Rjukan Hytteby, Langefonn Caravanpark, Krossobanen, Norsk Industriarbeidermuseum, Rjukan Interiørsenter, Carlsen & Fritzøe, You & Me, Gullsmed Sando, Kiwi Rjukan, Spar Rjukan, Tinn Energi, Tinn Sparebank, Fjellerud Bygg, A til Å, Brødrene Alseth, TB Bil, Praxair, Rjukan Gjestegård, Ørtings Marked, Bjarne Thorud Farvehandel, Elkjøp, Vestfjorddalen Konditori, RA, Radio Rjukan, Huset Pub, Gaustatoppen Turisthytte, Best Bensinstasjon. Gaustatoppen Laft, Rjukan VVS og Elektro, Elektrokontakten, Aktiv Eiendom, NCC, Monter Rjukan, Veidemannen jakt, fiske og friluftsliv, Coop Prix, Blått til Lyst, Sport1, G-sport, Flåta Entreprenør, Rjukan Admini og Han og Henne.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS