Idrettsstyret vil ikke ha OL i Telemark i 2026

Idrettsstyret vil ikke ha OL i Telemark i 2026

Det var på Gaustatoppen 30. oktober planene ble presentert om et OL i Telemark vinteren 2026. Nå korker NIF flaska, men åpner for 4 eller 8 år seinere.
Sport
Publisert : 25.01.2018 16:20
Sist oppdatert : 26.01.2018 00:56

Idrettspresident Tom Tvedt stopper planene for 2026, etter at NIF hadde styremøte torsdag.
- Initiativet fra Telemark har vært positivt, men styret ønsker uansett ikke å gå inn i en søknadsprosess for OL i 2026, sa Tvedt. Men han lukker ikke døren helt for OL i Telemark på et senere tidspunkt.

- Styret har ikke gått inn på hva som vil skje i forbindelse med OL i 2030 og 2034. Vi ønsker fortsatt positive initiativ på prosjekter som kan få samlet støtte fra hele idretts-Norge, sier Tvedt til NRK.

Prosjektleder for OL i Telemark, Geir Berge Nordtveit, innser at OL-prosjektet i Telemark ikke blir noen realitet i 2026.
- Vi har gjort et bra stykke arbeid så langt, som jeg hadde håpet skulle bringe norsk idrett et stykke i retning av et nytt OL. I løpet av helgen skal vi ta en oppsummering før styret bestemmer seg hva vi gjør videre, men signalene fra norsk idrett er krystallklare slik jeg ser det, sier Nordtveit til NRK i en kommentar.

Tom Tvedt uttalte tidlig i prosessen, som det første han da ytret at vi heller må heie på Sverige, noe som ikke styrket en omstridt idrettspresident posisjon på vestsida av Oslo, der han nå står i mulig mistillit fra idretts-Norge etter overforbruk , hemmelige kvitteringer og generell manglende åpenhet.

Dersom støtten fra idrettsstyret hadde blitt positiv, skulle den endelige søknaden behandles av styret i idrettsforbundet den 22. mars.
Den 1. april i år må IOC (den internasjonale olympiske komite) ha alle søknadene på bordet.

Nå er det klart at Norge ikke kommer til å være med i denne søknadsbunken.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS