Kritiserer idrettsstyret etter OL-nei

Kritiserer idrettsstyret etter OL-nei

- Etter styremøtet i NIF er det umulig å forstå hvordan arbeidet med framtidige OL- arrangementer i Norge skal kunne skje og hvordan norsk idrett på grasrotnivå skal kunne engasjere seg i dette arbeidet, sier Geir Berge Nordtveit. Han er sterkt kritisk til NIF-styret.
Sport
Publisert : 29.01.2018 14:38
Sist oppdatert : 29.01.2018 14:49

- Etter styremøtet i NIF er det umulig å forstå hvordan arbeidet med framtidige OL- arrangementer i Norge skal kunne skje og hvordan norsk idrett på grasrotnivå skal kunne engasjere seg i dette arbeidet, skriver Nordtveit i en pressemelding. Nordtveit uttalte seg diplomatisk umiddelbart etter vedtaket i idrettstyret torsdag, men er nå sterkt krtisk.

- Med sitt vedtak kan NIF ha stengt døren for olympisk idrett i Norge fram til 2034. Dette kan skje hvis IOC på sin konferanse i Milano i 2019 bestemmer seg for å velge OL-arrangør for både 2026 og 2030 samtidig. Den modellen som NIF har vedtatt for sitt arbeid med framtidige OL-arrangementer fremstår som en umulig byråkratisk labyrint, skriver de.

- NIF fremstår som en organisasjon som verken har mot eller vilje til å støtte de deler av idretten som ønsker å søke om store internasjonale idrettsarrangementer i Norge, mener styret i Telemark 2026.
Vi er innstilt på å fortsette arbeidet, med ambisjon om at Telemark skal kunne søke om vinter-OL i 2030.

De viser samtidig til at de aldri har ment at NIF skulle si ja eller nei til Telemark som mulig søker i det aktuelle møtet. Ønsket var at de skulle gå i formell dialog med IOC for å klargjøre hvilke forutsetninger som gjelder for en fremtidig OL- arrangør etter «Agenda 2020». Dette er et grep for å gjøre det mulig å arrangere enklere og rimeligere OL.

- Vi opplever selv at Telemark 2026 har et meget godt og spennende konsept. Vi legger vekt på at Norge skal kunne invitere verden tilbake til skisportens røtter og til et OL for fremtiden. Det bør bli et bærekraftig og nøkternt arrangement hvor Telemark vil være en merkevare for et OL hvor hele Norge og flere områder skal kunne være med, presiserer Nordtveit

- Som eksempel ønsker vi at nordiske grener skal arrangeres på Notodden, mens de alpine grenene etter planen skal legges til Gaustablikk. Utfor og super-G fra Gaustatoppen ville være en internasjonal sensasjon. Hoppøvelsene burde kunne arrangeres i Holmenkollen mens kunstløp kunne arrangeres i Telenor arena i Bærum. I tillegg vil andre øvelser kunne legges til Vestfold, Kongsberg og Skien. Dette vil gi et enklere vinter-OL til en vesentlig lavere kostnad enn det som har vært vanlig, skriver Nordtveit.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS