Fjellerud Bygg sendt til skifteretten

Fjellerud Bygg sendt til skifteretten

Fjellerud Bygg AS er konkurs og alle ansatte i selskapet mister jobben. De var innkalt til allmøte torsdag ettermiddag der de fikk den lite hyggelige beskjeden.
Næringsliv
Publisert : 23.02.2018 10:00
Sist oppdatert : 23.02.2018 18:18

Det er i en pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag at styret informerer om at det 40 år gamle entreprenørselskapet er konkurs. Bedriften har på det meste hatt over 40 ansatte, og nå har de siste 25 fått beskjed om at selskapet er sendt til skifteretten.
Alle ansatte i selskapet var innkalt til allmøte torsdag ettermiddag der de fikk den lite hyggelige beskjeden.

"- Det er med tungt hjerte vi melder oppbud, men slik situasjonen har blitt ser vi dessverre at det ikke lengere grunnlag for videre drift.
Firmaet har i lengre tid slitt med økonomiske utfordringer, noe som blant annet skyldes større prosjekter som har vært krevende og uforutsigbare.

Det er gjort forskjellige tiltak som tilført egenkapital og likvider i forsøk på å opprettholde driften, men dette har dessverre ikke vært tilstrekkelig. Et dårlig resultat for fjoråret sammen med svake framtidsutsikter gjør at styret ikke ser noen annen løsning" står det i pressemeldingen.

Selskapet har gjennom 40 år vært en sentral utbygger i Tinn, også i hyttemarkedet. Denne hytta er et signaturbygg Fjellerud har oppe i Gaustablikkområdet.

Styret understreker i pressemeldingen at de beklager situasjonen som er oppstått for ansatte, kunder og leverandører, samtidig som de takker for utmerket innsats og samarbeid med alle involverte gjennom selskapets 40-årige historie.

Leder av styret i Fjellerud Bygg AS er Geir Olav Fjellerud. I følge regnskapstall fra 2016 omsatte selskapet for 71 millioner kroner i 2016. mens omsetningen i 2014 og -15 var ca. 49 millioner kroner. I 2015 kunne man notere et overskudd på 2,6 millioner kroner. Resultatet før skatt var på omtrent minus 3,5 millioner kroner etter 2016, da egenkapitalen var oppbrukt, og situasjonen har forverret seg i 2017.

Fjellerud Bygg har kommet i problemer som følge av flere byggeprosjekter som har vært problematiske, deriblant for leilighetskomplekset Helland Terasse på Notodden til en verdi av 45 millioner kroner.

Bedriften har vært en stor og viktig bedrift i Tinn.
Ledelsen beklager i pressemeldingen "situasjonen som er oppstått for ansatte, kunder og leverandører, og takker for utmerket innsats og samarbeid med alle involverte gjennom selskapets 40-årige historie".

Linker:
Fjellerud Bygg AS på facebook
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS