Vemork klare til å ta imot H.K.H. Kronprinsregenten onsdag

Vemork klare til å ta imot H.K.H. Kronprinsregenten onsdag

H.K.H. Kronprins Haakon Magnus kommer til Rjukan som Kronprinsregent onsdag, når han går i Tuntgvannssabotørenes fotspor og etterpå er med på markeringen av Tungtvannsaksjnen på Vemork.
Lokalhistorie
Publisert : 27.02.2018 11:12
Sist oppdatert : 27.02.2018 20:12

H.K.H. Kronprinsen kommer som Kronprinsregent, mens H.K.H. Kong Harald er på ferie. 
Dette arrangementet og minnemarkeringen er et av slottets prioriterte tiltak for 2018, opplyser direktør for Norsk Industriarbeidermuseum Runar Lia. 

Det er 75 år siden aksjonen mot Tungtvannsanlegget på Vemork, som skjedde mellom 27. og 28. februar 1943. 
Det blir mye storfint besøk på Vemork onsdag.
Den britisk ambassadøren kommer, samt den norske forsvarsministeren, klima- og miljøministeren, samt forsvarsgeneraler og fyljesordføreren.
- De er inviteret inn i tungtvannskjelleren klokka 14.30, der det blir en seanse før vi går opp på Vemork for arrangementene, før det blir en markering utenfor Vemork klokka 16.30, som starter med kransenedleggelse utendørs. Da er det grunn til å minne om at man må være godt kledd, sier Lia.

- Vi har ryddet i kjelleren og kostet og feil litt i kjelleren. Det erogså gjort endelvesentlog ryddin gi lokalene, noe det er brukt bortimot en halv million kroner på, sier Lia.

Det er et stort sikkerhetsopplegg, og ekstra sikkehetsoppbud.
- Vi har permittert alle ansatte som ikke har en rolle i arrangemnetet, og de har da hjemmekontor denne dagen. Museet er ikke åpent som vanlig denne dagen, forteller Lia.
Men publikum ønskes på ettermiddagen, men de slippes ikke inn før klokka 16.30.

- H.K.H. Kronprisen går i juvet i forkant, og får etter en dusj gjre seg klar til fellesarrangementet, forteller Lia.

- Tinns befolkning ønskes velkommen til arrangementet . Det er satt opp busser både fra parkeringene, som skyttelbuss, og buss fra byen. Vi håper det blir mye folk. arrangementet på vemork vil vare halvannen time etter seansen utenfor, sier Lia.

Foto: H.K.H. Kronprins Haakon. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS