SP og SV sementerte at de har gitt opp å utvikle næringsaktivitet i sykehusbygget

Posisjonen og opposisjonen kunne tatt lissepasningen og samlet seg om et felles forslag fra Høyre og Ap om å sette av de gjenværende 13,3 millionene i sykehusprosjektet til videre næringsarbeid på sykehuset, men posisjonen vil ikke at pengene skulle låses til utvikling på sykehuset.
Politikk
Publisert : 01.03.2018 21:32

Det har vært historisk dårlig stemning i det politiske Tinn med steile fronter i sykehussaken mellom posisjonen (SP, SV og MDG) som har stått steilt imot opposisjonen, Ap, Høyre, og der også Venstre kan telles med selv om partiet ikke er representert i kommunestyret.
Det politiske Tinn har vært delt, og det har ikke vært vanskelig å sense det svært dårlige debattklimaet i formannskaps- og kommunestyresal, for ikke å snakke om pen konflikt i sosiale medier.

Og akkurat da vi trodde at hele den politiske misstemningen og konflikten skulle besegles med at alle forsøk på å få til næringsdrift i Rjukan sykehus skulle skrinlegges, fikk vi en vending som gjorde at vi trodde man skulle oppnå et enstemmig vedtak om å sette av penger til å utvikle annen næringsvirksomhet i sykehusbygget, ble det stopp igjen.

Da opposisjonen i torsdagens kommunestyre valgte å innrømme at dette ikke er snakk om hvor kommunale tjenester skal være, og altså ingen omkamp, så virket det som om posisjonen sakte men sikkert på gli ved et positivt signal fra SPs Ragnar Gunleiksrud, forøvrig som SP-ordføreren, tidligere Høyrerepresentant.

Da hadde også Høyres Runar Espeland understreket fra talerstolen at kommunale tjenester skal samles ved eldres hus, men at man fortsatt kan se sykehuset som et næringsprosjekt.

Etter et langt gruppemøte kom SPs Rigmor Severinsen Rabbe og punkterte ettertrykkelig håpet om enstemmighet og et plaster på sykehuskonflikt-såret. 
SP, SV og MDG ønsker ikke å binde de gjenværende 13 millionene til noen videre næringsutviklingsaktivitet i sykehusbygget, og ønsket å avvikle prosjektet på Rjukan sykehus, men var villige til å sette av pengene til disposisjonsfond til generell næringsutvikling, istedetfor å sette det av til Eldes hus.

Runar Espeland var skuffet.
- Det ville være et veldig forsonende vedtak å skape noe næringsutviklingen i bygget, men OK vi registrerer at posisjonen har en annen holdning.

- Beklagelig at vi ikke kan enes om det, og vi har gått til valg på å skape fortsatt aktivitet i bygget, og det står vi på, sa Kathrine Haatvedt (Ap).

Istedet ble flere spissfindige forslag fremmet etter at videre satsing på sykehusprosjektet ble lagt ned i et enstemmig vedtak,før det også enstemmig at pengene ikke skal brukes på Eldres hus.
Høyres forslag om å avsette 13,3 millioner til næringsutvikling på Rjukan sykehus, tapte mot posisjonens forslag om å sette pengene av på disposisjonsfond og tapte med 11-14.

Dermed fortsetter den posisjon og opposisjon å stå steilt mot hverandre i sykehussaken.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS