Trym Nygaard Løken overrasket med norsk WC-seier på Gaustablikk

Trym Nygaard Løken overrasket med norsk WC-seier på Gaustablikk

Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget fikk han endelig seieren sin på Gaustablikk i litt av et nervedrama under ettermiddagens sprintrenn. Tessungdølen Amund Møster Haugen endte til slutt på ellevteplass etter å ha hatt marginene mot seg på det siste hoppet i løypa. 
Telemark-ski
Publisert : 14.03.2018 21:28
Sist oppdatert : 18.03.2018 15:01

Nrge til topps første dag. Bedre kunne ikke hverken det norske telemarklandslaget eller arrangøren ønsket seg det.
Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget har de siste åra kjempet i toppen i verdenscupen på Gaustablikk, og onsdag ettermiddag fikk han seieren sin. 
Men det ble et nervedrama uten like i andreomgangen under ettermiddagens sprint i verdenscuprennet på Gaustablikk. 
- Det er sjukt deilig! Jeg elsker Rjukan og Gaustablikk,  sier Nygaard Løken etter rennet.
- Endelig tar jeg min første seier her oppe etter en haug med andre- og tredjeplasser. Det er utrolig deilig å ha marginene med meg.


Amund Møster Haugen (bildet t.h.) var ikke langt unna å være med helt i toppen.

Men det var den store dagen til  telemarkskjøreren som du kunne bli kjent med fra fjorårets «Kjendis-farmen». Løken lå på andreplass etter førsteomgang, sju tideler bak den franske legenden Philippe Lau. Lau var storfavoritt før rennet, men Nygaard Løken var etter førsteomgangen klar på at han skulle satse alt på seier. Og han ledet før Lau stod på toppen.
Det så også ut som alt håp var ute da Lau landet etter hoppet på i andreomgang, men til slutt grep videodommerne inn og dømte Lau for kort. Dermed fikk han tre tilleggssekunder, og Nygaard Løken kunne juble for seier, og dermed verdifull selvtillit for rennene de neste dagene. 
Ales Jure fra Slovenia tok andreplassen, mens sveitsiske Stefan Matter kom på tredje. Amund Møster Haugen var bare centimeter unna å klare hoppgrensa, og er nå meget revansjesugen før parallell i morgen. 

Guro Helde Kjølseth tok en svært oppløftende tredjeplass for Norge i kvinneklassen. Tyske Martina Wyss en meget overraskende seier foran landslagskollega Beatrice Zimmermann.
- Det er helt utrolig. Dette er min første pallplass i verdenscupen, også står jeg på toppen, sier hun.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS