Utøya-filmen vises igjen 9. april

Utøya-filmen vises igjen 9. april

Elleve dager etter norsk prenmiere fikk den kjenslevâre filmen Utøya 22 .juli også sin premiere på Rjukan kino. Ny sjanse blir det mandag 9. april.
Kultur
Publisert : 27.03.2018 12:00
Sist oppdatert : 03.04.2018 00:51

Mandag 9. april kan du se filmen igjen.

Dette skrev vi da filmen hadde premiere, og det er nå 200.000 som har sett filmen på kino:

Da er det endelig klart for at Erik Poppes mye omtalte film Utøya 22. juli, dom ligger på toppen av norske kinolister for andre uka på rad etter premieren 9. mars, får sin rjukanpremiere.
11 dager etter den norske premieren er det kart for at filmen også kommer opp på Rjukan kino.

På de første elleve dagene på kino er det 125.000 som har sett filmen på kino i Norge. Norske og utenlandske kritikere har jevnt over vært meget positive, og delt ut hovedsakelig 5 i karakter. Dagsavisen og P3 Filmpolitiet mener filmen i sin skildring av en slik panikkartet følelse av å bli jaktet på av en ekstremist er verdt terningkast 6.

Rjukan Kino Filmweb om filmen:
Spillefilmen Utøya 22.juli handler om dagen vi aldri glemmer, men vanskelig kan forstå. En stor mengde fakta fra AUFs sommerleir 22.juli 2011 er allerede gjengitt i rettsaker, bøker og media. Men de færreste av oss vet mye om den ufattelige panikken og forvirringen som oppstod, eller de umulige valgene ofrene ble stilt overfor. En terror som påførte så mange en frykt og sorg de må leve med resten av sitt liv. Filmen er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende, er karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet. I filmen møter vi Kaja (18) og hennes venner på sommerleiren, og ser hendelsene slik de kunne ha sett ut for noen på øya. Filmen starter når ungdommene, sjokkerte over bombeangrepet i Oslo, betrygger sine pårørende med at de er langt unna. Den trygge atmosfæren brytes da skudd høres. Så følger vi Kaja i hennes kamp for å overleve - minutt for minutt.

Linker:
Rjukan kino på internett
Rjukan Kino på facebook
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS