Ber om at alle tar tak før kronprinsparbesøket

Ber om at alle tar tak før kronprinsparbesøket

Teknisk sjef Jan Arvid Gravklev ber om at alle gjør sin del av jobben i byvedlikeholdet, og allerede nå før vi får kongelig besøk i byen er det viktig å trå til. er du kjapp, får du feie strøsanda ut i gateløpet før feiebilen kommer.
Lokal
Publisert : 26.04.2018 08:40
Sist oppdatert : 26.04.2018 09:15

Bildet er fra kommunens runde i Storgata i juni ifjor, da det ble forberedt en vedlikeholdsplan, og mqan så på området.
Nå er en ny sommer i emning, og ​​​​​teknisk sjef  ber om et felles krafttak før besøket torsdag 3. mai.
Og holder du til i Storgata bes du feie fortauet og pynte.

Mandag var det et bredt anlagt møte mellom involverte parter i forbindelse med kronprinsparets besøk på Rjukan 3. mai. Kronprinsparet Haakon Magnus og Mette Marit kommer til Rjukan på ettermiddagen etter besøk på Notodden for å avduke de offisielle  verdensarvplakettene. Og det forberedes naturligvis på bred front i Tinn.

Tinn kommunes kultursjef, teknisk sjef og frivilligsentralen møtte mandag sammen med representanter for NCC som har ansvaret for Sam Eydesgate og Talenthuset som er hyret inn for å drive ryddejobb i sentrum. Opprinnelig hadde nystartede Rjukan Vel tenkt å ta en dugnad 2. mai. Men fikk beskjed om at det er for sent å ha dugnaden da i forhold til Kronprinsbesøket.

- NCC tar både vei og fortau i Sam Eydesgate, mens kommunen tar sidegatene i sentrum, Men vi henstiller nå til folk med hus og butikker i gatene, f.eks. Storgata om å ta en tidlig vårrengjøring utenfor huset. Det må være ryddig på utsida, og man må gjerne pynte litt. Sand må man fjerne, og er du tidlig ute kan du feie det ut i gata, men det gjelder bare før feiebilen kommer, sier teknisk sjef Jan Arvid Gravklev. 
- Det er jo en grense for hvor mye vi snakker om, men innenfor rimelighetens grenser kan vi si, kan du feie det ut i gateløpet. Men som sagt må det skje snarest, før feiebilene går over en gang til! 

Blir det blomsterpyntet by til 3. mai?
- Det blir pyntet med blomster på torget, men det forseres ikke på den tradisjonelle blomsterpyntinga, så den er ikke klar til 3. mai. Det følger vanlige rutiner. Det er fremdeles for kaldt, så vi risikerer at det er engangspynting i tilfelle, mener Gravklev.
- Nå bør det bli grønt og fint med litt godt vær framover, så jeg tenker det blir bra, hvis også folk flest gjør en innsats, sier Gravklev.

Leder av Rjukan Frivilligsentral Åshild Langeland regner med det blir møter og dugnader i sentrum denne uka. Tidspunkter er ikke endelig bestemt, men de som vil vite mer kan følge med på Rjukan Vel sin facebookside. I den lukkede gruppa er det 235 medlemmer, og god plass til flere, helt uforpliktende. Foreløpig diskuteres tidspunkter for første dugnad med kaffe og noe å bite i på torsdag denne uka.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS