Kronprins Haakon avduket Verdensarv-plaketten i strålende vær

Kronprins Haakon avduket Verdensarv-plaketten i strålende vær

De strålte om kapp med sola, kronprinsparet da de ankom Rjukan torg for å foreta den offisielle avdukningen av den offisielle plaketten for Industriarven Rjukan - Notodden for Tinn og Vinje. - Dere er heldige som bor i en verdensarv, sa kronprins Haakon.
Kultur
Publisert : 03.05.2018 20:10
Sist oppdatert : 06.05.2018 19:39

Det ble stilfullt og verdig besøk for kronprinsparet da de kom til Tinn for å avduke plaketten som offisielt bekrefter Verdensarven - Rjukan - Notodden Industriarv - for Tinn og Vinje under påsyn av selveste Sam Eyde.

Rjukan var heldigst med været. Da de kom hadde de opplevd øsregn under tilsvarende avdukning på Notodden og Mæl.

Her ser du slottets egne reportasje fra besøket

Men godværet kom mens de kongelige hadde 70 til bords på Rjukan Admini, der Sam Eyde også ønsket dem velkommen før det fikk en "fortreffelig middag" etter det vi fikk vite før de ble kjørt fra Admini.

Og det ble nærmest skyfri himmel før de kom ut derfra, og kronprinsparet strålte om kapp med sola under hele sitt besøk.

Fra Admini dro de til Saaheim Kraftverk, der de imponert ble vist rundt i maskinsalen til knipsende blitzlamper, før de ankom torget bare et kvarters tid forsinket - til et torg badet i sol.

Her fikk de være med på et 50 minutters program for et torg med et par tusen tilhørere som koste seg i sola, der Rjukan viste seg fra sin aller beste side.

Mette Marit ble sjarmert og klappet en hund da hun ankom, mens folk foreviget det hele med sitt mobilkamera.

Riksantikvaren var stolt av arrangementet som de stod for i samarbeid med kommunene og NIA, og etter det ioffisielle takket han Øystein Haugan for hans innsats i verdensarven.

Se noen inntrykk fra Admini og Rjukan torg i bildegalleriet nedenfor.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS