Yara sponser Verdensarven i femårsavtale

Yara sponser Verdensarven i femårsavtale

Under Verdsarvmarkeringa i torsdag ble det offentliggjort at Yara skal støtte Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) med fem millioner kroner. Tilstede på Rjukan torg var Yaras Nathalie Skovholt ig Geira Ø Sundby, samt Runar Lia og Hans Felix fra NIA.
Lokalhistorie
Publisert : 20.06.2018 10:05
Sist oppdatert : 14.08.2018 11:15

- Etter 27 år vender Yara tilbake til Rjukan og Notodden. Selskapet sponser Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) med en million kroner i året i fem år, skriver Yara i en pressemelding.

Og torsdag var Yara tilstede med Nathalie Skovholt, Geir Ø. Sundby, sammen med NIAs direktør Runar Lia og styreleder Hans Felix. 

I 2015 ble industrisamfunnene på Rjukan og Notodden skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. Det var her Norsk Hydroelektrisk Kvælstofaktieselskab, som i dag er Yara, ble etablert i 1905. Det ble starten på Norges største industrieventyr: produksjon av mineralgjødsel.

I 1983 ble Norsk Industriarbeidermuseum opprettet for å bevare og formidle arbeider- og industrihistorie i Rjukanområdet. NIA-direktør Runar Lia er takknemlig for støtten fra selskapet som hadde sin opprinnelse her.

- Det er flott å ha Yara tilbake på Rjukan og Notodden. Yara blir en viktig støttespiller og samarbeidspartner i å formidle industrihistorien, sier Lia, og får tilslutning fra fylkesordfører Sven Tore Løksild.

- Verdensarvstatusen har ført til et positivt takskifte i Telemark. Vi har rykket opp en divisjon. Det faktum at Yara nå velger å inngå en femårsavtale med NIA for å bidra til å formidle verdensarvhistorien understreker nettopp dette, sier leder av verdensarvrådet, fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Foto: Foto Rita Engedalen/NIA
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS