Asfaltfresinga fortsetter fra Det Glade Hjørne til Stallbakken

Asfaltfresinga fortsetter fra Det Glade Hjørne til Stallbakken

Asfaltfresing gjennom Rjukan går i rekordfart. Onsdag fortsetter fresing fra Det Glade Hjørne og opppver. Det er manuell dirigering forbi fresestedet.
Lokal
Publisert : 09.05.2018 20:00
Sist oppdatert : 14.05.2018 00:14

Sam Eydegate freses ned 5 cm hele veien fra Tveito til bunnen av Stallbakken. Går ble nedre område tatt unna av svært proffe folk. det gikk unna, for å si det mildt, og dert midt på dagtid, uten at det førte til alvorlige forstoppelser i trafikken.
Nå er veibanen blitt freset ned til en ru overflate, og slik vil det være til uti august.

- Veien blir mer ru men absolutt bedre å kjøre på. Det skal gå feiebiler en hel uke etterpå for å få opp finstøvet, sier Espen Faane i NCC.

- Før og etter fresingen blir kumlokk løsnet og av et lag som asfalterter dem ned igjen i rett høyde rett etterpå at fresen er forbi, sier Faane.

- Slik blir dekket fram til augustmåned. Vi fortsetter med kantstein, profil og granittstøtter framover, og samtidig utarbeides en svank i veikanten ved stråningen ned til bråvollparken, forteller Faane.

- Asfaltering av fortauene vil skje suksessivt etterhvert som de blir ferdige, og så blir gateløpet asfaltert i august, sier Faane.

Det må påregnes endel manuell dirigering og lysregulering mensd arbeiden pågår.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS