17. mai i strålende vær

17. mai i strålende vær

Det ble perfekt vær på nasjonaldagsfeiringen i Tinn, til tross for at det så truende ut noen dager før. Også sola gledet stort med sitt nærvær hele dagen, som ble helt strålende fra salutten gikk til sola gikk ned.
Lokal
Publisert : 17.05.2018 19:00
Sist oppdatert : 18.05.2018 10:53

Årets 17.mai-feiring går inn i historien som tradisjonell, og med et aldeles strålende vær. Det til tross for at noe annet var meldt på langtidsvarselet.

Dagene før bebudet stadig bedre vær, og det ble til slutt helt fantastisk, og det var tilogmed passe temperatur for de bunadskledde.
Det ble flott feiring over hele Tinn, og det så ikke ut som om langhelgen la noen demper på oppslutning.

På Rjukan inneholdt folketoget i år også russetoget på slutten, noe som nå synes som er en ubestridt beslutning. I år med fiske innslag fra Alvedans, med drillpiker i toger, og egen del på torget etterpå. Torgarrangementet ble ledet av Signe Eira fra start til mål.
Russen spredt de siste russekorta til vill begeistring blant barna, valuta som ikke er like gangbar 18. mai.

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland holdt en flott nasjonaldagstale, der han behørig nevnte frihet, sabotører og der han heiv på at vi må tenke oss om når vi skriver på sosiale medier.

Russepresident Dennis Olsen Gruimheden holdt en god og usedvanlig frisk russetale, der han ikke la fingra imellom, men den var positiv med mye hjemstedsstolthet.

Årets Æresruss ble Glenn Grumheden - for å ha fikset en strålende frokost samme morgen! Det hele endte i gruppeklem på scenen.

Rjukan Jantisjar gjorde jobben rundt om, og det gjorde også de mange som har fått dagen til å bli god.

Nedenfor finner du noen biler i bildegalleriet.
Det fylles på med bilder fra andre steder i Tinn iløpet av neste døgn.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS