Snart tømmer de Tinnsjøen pga. DF Hydro i TV-serie

Snart tømmer de Tinnsjøen pga. DF Hydro i TV-serie

Mandag hadde National Geographics-serien Drain the Ocean premiere på nye programmer i USA, og snart skal Tinnsjøen tømmes for å finne nye hemmeligheter om DF Hydro. Serien kommer til den norske versjonen av kanalen om noen uker.
Lokalhistorie
Publisert : 29.05.2018 08:47
Sist oppdatert : 29.05.2018 09:08

Nå blir historien om tungtvannssabotasjen og senkningen av DF Hydro i Tinnsjøen under siste verdenskrig sendt ut til amerikanske TV-seere - i form av en helt spesiell TV-fortelling. Det er National Geographic som har verdenspremiere på et program om nazihemmeligheter - der historien om Hydroferga med tungtvann ble senket i 1944 på dypet av Tinnsjøen er ett av flere vrak som blir presentert.
Drain the Oceans - Nazi Secrets, heter TV-serien som en en dokumentarserie der de avdekker skipsvrak.

D/F Hydro er viet et eget program i serien som starter i USA i dag. Serien blir først tilgjengelig for norske seere om et par uker!

I fjor høst var National Geographic ute på Tinnsjøen for å dokumentere DF Hydro som ble senket i februar 1944. Hensikten var å samle bilder, film og data for å kunne «heve» skipet opp fra 430 meters dyp. Mandag kom traileren for tv-serien som har premiere i USA i kveld, og som vises på National Geographics Norge om noen uker.

Nå blir historien om tungtvannssabotasjen og senkningen av Hydroferga i Tinnsjøen under siste verdenskrig sendt ut til amerikanske TV-seere - i form av en helt spesiell TV-fortelling. Det er National Geographic som har verdenspremiere på et program om nazihemmeligheter - der historien om Hydroferga med tungtvann ble senket i 1944 på dypet av Tinnsjøen er ett av flere vrak som blir presentert.

Her er noen sekunder fra TV-traileren for programmet:
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS