Søndagsåpen dagligvare i Tinn fram til september

Søndagsåpen dagligvare i Tinn fram til september

Det er et sikkert sommertegn på Rjukan med søndagsåpen dagligvare fra første søndag i juni. Fra idag er det normal søndagsåpent hos Spar og Kiwi helt fram til vi skriver september.
Forbruker/Helse
Publisert : 20.06.2018 21:00
Sist oppdatert : 14.08.2018 11:12

 

Det er et sikkert sommertegn på Rjukan med søndagsåpen dagligvare fra første søndag i juni.
Fra starten av juni, det vil si søndag 4.juni er Spar og Kiwi-forretningene i gang med åpningstid på søndagene fra klokka 10 til 18.

Med den første søndagen i juni startet også tre måneder med søndagsåpne dagligvareforretninger i Tinn. Spar og Kiwi vil alle holde sine forretninger søndagsåpne fram til vi skriver september, slik det nå har vært de siste årene. 

Det er i turistsesongen nå på sommeren at turister og fastboende får dette tilbudet, for øvrig for sjette året.

Det skal ikke stikkes under en stol at det er har vært uenighet om dette innad i de ulike butikkene, og det dreier seg om konkurranse og lønnsomhet, som på enkelte søndager er diskutabel, før turistsesongen drar i gang for alvor. Uenigheten er likevel større i påska enn om sommeren, og blant turistene er det et populært tiltak, som også lokalbefolkningen liker å benytte.

Fylkesmannen har satt foten ned for søndagåpne forretninger på Rjukan hele året, selv om det har vært søkt om dette to ganger. Det er også et stridsspørsmål politisk og delvis i handelsstanden.
Mange politikere ønsker seg søndagsåpent hele året, og det er også mange i handelsnæringen for, men det er stort flertall for at søndagsåpent ikke skal være hele året.

Men nå er det i hvertfall sommersesong, og fram til september blir det søndagsåpne dagligvareforretninger i Tinn.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS