Solid sentrumsopprustning før sommersesongen

Solid sentrumsopprustning før sommersesongen

Rjukan sentrum får nye fortau med granittkantstein og nyasfaltert hovedgate i løpet av sommeren. Fortausjobben går unna om dagen.
Lokal
Publisert : 12.06.2018 08:22
Sist oppdatert : 15.06.2018 10:04

Det graves, skjæres og asfalteres over en lav sko i verdensarvbyen Rjukan, og store deler av sentrum får en solid opprustning i sommer. Allerede før St.Hans er fortauene i Rjukan nsentrum sannsynligvis helt ferdige.

Og det er en grundig jobb som gjøres. Så grundig at det graves opp stor stein under fortauene som nok har ligget der siden byens opprinnelse.
Det synes som en stor jobb, men det skal sies at Statens vegvesen med sin kontraktør NCC ikke somler når det først settes igang.

Jobben ble påstartet i fjor høst, før en snørik vinter satte inn, men nå er det full fart i prosjektet igjen i flere deler av byen. Akkurat nå preges sentrum av jobben som gjøres på strejkningen mellom øvre og nedre sentum.

Nå er det fortauet rundt Storsulgaten som fornyes, og halvveis ned mot banken er det nye kantstein sirlig på plass allerede.

Også i Flekkebyen foregår det samtidig tilsvarende arbeid. Hele veien fra Stallbakken og ned til Tveito vil det i sommer skje tilsvarende fornying av byen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS