Gjør klar for fylkeskappleiken i Atrå lørdag

Gjør klar for fylkeskappleiken i Atrå lørdag

Torsdag var en stor gjeng av Tinndølan på SAustbygde Bakeri og Tinn Helsetun for å vise seg fram og reklamere for Luråsstemnet som i år et Fylkeskappleik. Det borger for mye moro allerede fra fredag kveld, men spesielt lørdagen.
Kultur
Publisert : 14.06.2018 19:10
Sist oppdatert : 15.06.2018 18:22

Tinndølen hadde en liten halvtimes seanse for 40 frammøtte, som, jkoste seg med middagsservering, kaker og kaffe.
Øystein Haugen benyttet anledningen midtveis i Tinndølans opptreden til å fortelle hva man kan få med seg fredag og lørdag, der de håper på stort oppmøte på fylkeskappleiken som også er Luråsstemnet.
- Vi vil ha liten og stor til å møte, og jeg trur det er mange som ikke veit hva kappleik er engang. Nå har de flere muligheter til å prøve litt forskjellig, sier Haugen.
Hallvard Bjørgum kommer allerede fredag, og planlegger å være til mandag. Han har blitt Tinn-patriot takket være tinndølan, sier Haugen.

- Fredag kveld har vi plateslipp etter Bjarne Pålerud, med opptak som er gjort med ham i et gratis arrangement med litt overraskelser, og så på lørdag har vi ottesong i Atrå kyrkje klokka åtte om morran, noe vi aldri har hatt på kappleik før. 

- Og halv elleve skal ei i styret i spellemannslaget skal gifte seg i drop-in bryllup. de trur det skal gå stille for seg, men det regner vi vel ikke med. Det er Odd Skårberg og Åse Røysland som gifter seg, og så skal de gå brudemarsj fra kyrkja og ned til samfunnshuset, og da skal de dømmes i brudemarsj live for første gang på kappleik.
Nede på Samfunnshuset blir det så sjokoladekappleik for barna fra klokka 11, før den store kappleiken igang fra klokka 13, før det blir skikkelig fest på kvelden, sier Haugen. 

Og de unge Tinndølan gleder seg veldig, og sceneskrekken er borte for lengst. Nå er det bare litt smånerver.
- Det fins ikke noe artigere enn kappleik, og vi håper det kommer så mange som mulig. Det kommer mange fra miljøet, men vi har plass til mange flere, sier Knut Berge i spissen for gjengen, kort tid etter at han også har vist sine kunster med fela.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS