Skjelvet - årets største norske kinopremiere til helga

Skjelvet - årets største norske kinopremiere til helga

De er allerede snart solgt ut, billettene til fredagens premiere på Skjelvet. Men det blir mange muligheter til å se den norske katastrofefilmen på kino i september.
Kultur
Publisert : 30.08.2018 13:17
Sist oppdatert : 31.08.2018 00:31

Skjelvet er en både en helt ny film, om faren for et jordskjelv som kan ramme Oslo, slik det gjorde i 1904, og en oppfølger til Bølgen, som ble sett av 884.000 på kino i Norge. Det er nemlig samme geolog, og hans familie som nå er oppe i katastrofen.
- Jeg tror det er store sjanser for at dette blir årets kinohit i Norge, og sikkert også på Rjukan, selv om Mamma Mia nå har passert 800 beslkende på Rjukan kino. Siste forestilling der gikk mandag.

- Folk liker katastrofeilm på kino, og katrastofer er som kjent best på film, ler Jenbergsen, som regner med at det blir storslåtte effekter av en katastrofefilm som jevner hovedstaden med jorda.
- Jeg har ikke sett filmen, men skal se den, naturligvis. Det er solgt endel billetter på forhånd, men det er ennå langt fra utsolgt, sier Jenbergsen som anbefaler forhåndskjøp av billett hvis man vil være sikker på å ikke måtte gå duknakket hjem på fredag.

Trailer: (Saken fortsetter nedenunder)


 

Den vandrende katastrofefamilien med Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i spissen har nemlig gått videre. hvert til sitt etter det den store bølgen skylte vekk Geiranger. Geolog Kristian Eikjord (Joner) bor fortsatt på vestlandet, mens kona Idun (Torp) måtte finne seg et nytt hotell å jobbe på når bølgen tok hotellet hun sjefet over i Geiranger. Og hun har inntatt Oslo Plaza som naturligvis går usikre dager imøte med et skjelv i emning. Hun har tatt med seg barna, spilt av Jonas Hoff Oftebro og Edith Haagenrud-Sande. Eikjord har likevel ikke tenkt å la dem i stikken!

Bølgen fikk ovasjoner fra kritikerne, ikke minst i utlandet, som en realistisk katastrofefilm, med troverdig oppbygning, plot og ikke minst effekter. Produsentene er de samme, mens regissøren er byttet ut, siden det ble Hollywood-billett på Roar Uthaug etter Bølgen. 
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS