Trefelling langs Sam Eydesgate

Trefelling langs Sam Eydesgate

Trerekka langs Sportsplassen er nå historie. Sportsplassen er åpnet mot Sam eydesgate fordi gateløpet skal legges et par meter lenger sør.
Lokal
Publisert : 29.08.2018 14:29
Sist oppdatert : 29.08.2018 14:38

I løpet av mandag var trefellingen ved Sportplassen i gjennomført, og plutselig ser man Sportsplassen på en ny måte. Det er omlegging av Sam Eydesgate og kantparkering i nederste del som er årsaken til endringen av innkjøringen til Rjukan sentrum.
Onsdag kom turen til bjørkestrøæra lenger nede i gata, ved O-Typehusene.

I regnværet mandag ble hele rekka med trær mellom Sportsplassen og Løitegaard og ned forbi gamle Bøen skole. I løpet av noen timer var hele rekka med etterhvert overvokste trær fjernet. Første tre, det nederst ved Bjønnlandsveien blie kuttet i 9.30-tida av den profesjonelle trefelleren Ketil Faukland, bosatt på Rjukan. Deretter falt de én etter en på vei opp mot Løitegaards skoforretning. Mandag ettermiddag var noen andre igang med å gjerne fortauet på sydsida, fra Turistkontoret og ned til Sportsplassen.

Etter vedtak i Tinn kommunestyret i juni, mot SVs to stemmer, ble det klart at Tinn kommune vil ha tilbake kantparkering langs Sam Eydesgate, for å sikre forretningene på strekningen bedre kundetilgang. Det kunne bare skje ved at træra på sydsiden av gata ble fjernet, og at veien legges litt lenger syd.

Og på grunn av arbeidene i sentrum skjer ting raskt etter vedtaket. Allerede før Tinn kommune tillyser et nytt kommunestyre, er jobben igang. Samtidig får vi igjen en mer åpen ankomst til Rjukan sentrum, og også mer slik det er korrekt i verdensarvbyen. Rjukan sentrum får en mer åpen ankomst, og der parkeringsplassene blir lett å se. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS