Skjelvet slår Bølgen i besøket på kino

Skjelvet slår Bølgen i besøket på kino

Den norske storfilmen skjelvet har høyere besøk på kino enn Bølgen hadde, da den ble sett av godt over 800.000 bare på kino. Åpningshelga var det 156.386 som så filmen på kino. Også på Rjukan kino var det fullt hus.
Kultur
Publisert : 06.09.2018 07:00
Sist oppdatert : 06.09.2018 12:46

Hele 156 386 nordmenn besøkte en kino for å se den kritikerroste katastrofefilmen «Skjelvet» i helga, ifølge bransjetallene til i Film & Kino.

- Dette er årets beste åpningshelg og nummer to noensinne, sier direktør Guttorm Pettersen til Dagbladet, og sikter til at Kon-Tiki (2012) fortsatt innehar den prestisjetunge førsteplassen med 164 804 besøkende i premierehelga.

Det betyr også at Skjelvet gruser sin egen forgjenger, Bølgen (2015), som hadde 136 232 besøkende i åpningshelga. Mens Bølgen gjelder tsunamitrussel i Geiranger, handler Skjelvet om at Norges hovedstad blir totalødelagt av et større jordskjelv, som visstnok har bakgrunn i reell mulighet.

Nå gjenstår det å se om totalinteressen for Skjelvet er like stor som Bølgen på sikt, men ting tyder på det. Folk i alle aldre går mann av huse for å se en ny norsk katastrofefilm, og som vår lolale kinosjef sier; Katastrofer er best på kino!

Trailer Skjelvet: (Saken fortsetter nedenfor!)


Ifølge kino.no, som er Film & Kinos nettsoted, er nå kinobeøket i Norge foran fjoråret.
Med Mamma Mia!, Mission: Impossibe, en dag medSkjelvet, og gode tall for den siste Karsten og Petra filmen, måtte august bli bra. Og det ble den; med over 1,3 millioner solgte billetter er årets  august-resultat det beste vi kan finne i vår statistikk. Opp hele 71,6 % fra august i fjor, og med det er totalen også igjen på plussida. Etter august er besøket nå 2,3 % over fjoråret på denne tida. Da er det lov å være litt optimistisk med tanke på årsresultatet også, og i alle fall for september. Skjelvet-tallene kan sørge for at den blir bra. Skjelvet hadde en sterkere åpning enn Bølgen, og den endte på vel 833.000, mens totalen for september i fjor var på 893.000.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS