Har funnet feil på bremsene på ulykkesbilen

Har funnet feil på bremsene på ulykkesbilen

Det er funnet feil på bremsene på bilen som endte i fjellveggen, og der alle de fem i bilen forullykket søndag. Det bekrefter Statens Havarikommisjon for transport.
Lokal
Publisert : 06.09.2018 15:21
Sist oppdatert : 06.09.2018 18:12

Statens Havarikommisjon for transport (SHT) er nå i ferd med å undersøke veteranbil som kjørte i fjellveggen i nederste sving på Svineroivegen på Fv 651 ved Rjukan søndag.
Torsdag formiddag sendte SHT ut en pressemelding om funnene de har gjort så langt.

I pressemeldingen skriver SHT:
"SHT undersøker ulykken hvor en Cadillac Coupe de Ville 1959 modell, kjørte utfor veien og inn i en fjellvegg på vei nedover fra Gaustablikk mot Rjukan den 2. september 2018. Sjåføren og de fire passasjerene omkom i ulykken.

Bilen var en 59 år gammel veteranbil uten setebelter. Bilen var på vei nedover fra Gaustablikk mot Rjukan da ulykken skjedde. Strekningen før svingen hadde 9 % fall, og svingen var den siste "hårnålsvingen" som vendte 180 grader på veien ned mot Rjukan.

Bilen kjørte rett frem i svingen, og kolliderte med en fjellvegg til høyre for kurvens ytterkant. Kollisjonen var kraftig og fronten på bilen ble presset sammen i sammenstøtet med fjellveggen.

SHT har innhentet faktainformasjon fra stedet og andre hold. Teknisk undersøkelse av kjøretøyets tilstand er igangsatt, og i det er påvist feil på bremsene.

På bakgrunn av hendelsesforløpet er dette sentralt i undersøkelsen, men videre undersøkelser av bremsene er nødvendig for å vurdere betydningen av dette. Det vil også bli innhentet andre relevante opplysninger som kan bidra til å forstå og forklare ulykken. Sikkerhetsundersøkelsens mål er å klarlegge hendelsesforløpet og å kunne forklare hvorfor dette skjedde."
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS