Står på i DAB-saken

Står på i DAB-saken

Åslaug Sem Jacobsen gir seg ikke i DAB-saken, og stiller nye spørsmål til statsråden.
Lokal
Publisert : 18.09.2018 09:19
Sist oppdatert : 27.09.2018 14:31

Telemarks SP-representant på Stortinget Åslaug Sem-Jacobsen stiller nå et skriftlig spørsmål til kulturministeren:

Kan statsråden gi en oversikt over hvor mange master, hovedsendere, mindre sendere og omformere som kan sende FM, finnes i Norge per dags dato, inkludert de som benyttes av lokalradio, samt hvor mange det var før slukkingen av FM startet i 2017?

Den siste tiden har Notodden-representanten, som også er mediepolitisk talskvinne i partiet, tatt av silkehanskene i DAB-debatten.
- For å sikre radioens framtid er vi nødt til å skru på igjen det nasjonale FM-nettet før enda flere flykter fra radioen, sier mediepolitisk talsperson Åslaug Sem-Jacobsen

Lyttertallene for nasjonal radio har falt med 400.000 fra 2016 til 2018, mens den er økt kraftig for lokalradio. Senterpartiet mener situasjonen er dramatisk og krever at FM-nettet skrus på igjen.

- De nye rekordlave lyttertallene er dramatiske. Det er presserende for både mediemangfoldet og beredskapen i landet vårt at radiolyttingen kommer seg opp på et helt annet nivå en dette. For å sikre radioens framtid er vi nødt til å skru på igjen det nasjonale FM-nettet før enda flere flykter fra radioen, sier Åslaug Sem-Jacobsen.

Hun viser til lyttertall i andre land som ikke har gått over fra FM til DAB. For eksempel hadde Sverige i forrige uke en lytterandel på 68,6 prosent, mens Island og Danmark ligger rundt 70 prosent. Finland og Tyskland ligger godt over 70 prosent.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS