Tungtvannskjelleren er åpen hver dag i høstferien
Inngangen til Tungtvannskjelleren. Foto: Kyrre Dahl

Tungtvannskjelleren er åpen hver dag i høstferien

Norsk Industriarbeidermuseum opplever stor interesse for guiding i Tungtvannskjelleren og holder derfor åpent hver eneste dag i høstferien
Lokal
Kyrre Dahl
Publisert : 29.09.2018 11:20
Sist oppdatert : 29.09.2018 11:39

Den sagnomsuste kjelleren på Vemork, der sabotørene sprengte tungtvannsproduksjonen under andre verdenskrig, ble gravd fram i fjor og har allerede blitt en liten attraksjon, selv om de arkeologiske utgravningene har pågått frem til nå. 

I høst har det vært mulig å få en guidet omvisning i den berømte kjelleren på fredager, lørdager og søndager, men interessen er såpass stor at man nå satser på daglige turer. 

Det er Norsk Industriarbeidermuseum som har ansvaret for omvisningene som vil foregå hver eneste dag i de to høstferieukene, altså de to neste ukene. I tillegg blir det fire daglige turer ned i kjelleren, kl. 11,13,15 og 17. 

Det er begrenset plass så det lønner seg å bestille plass på forhånd via VisitRjukan, men er det ledig er det også mulig å komme seg med på en omvisning dersom man allerede er på Industriarbeidermuseet. 

Inne i Tungtvannskjelleren september 2018. Foto: Kyrre Dahl

Som man ser av bildene er dette fortsatt under utgraving og man må ha på seg verneutstyr, men sikkerheten er godt ivaretatt og så lenge man holder seg til guiden er det ingen fare forbundet med å ta seg inn i kjelleren. 

Her kan man se restene av tungtvannsproduksjonen og ikke minst få følelsen av hvordan det må ha vært når krigsheltene tok seg inn i bygget i forbindelse med en av de mest berømte sabotasjeaksjonene under andre verdenskrig. 

Radio Rjukan vil i høst sette fokus på Tungtvannskjelleren, gjennom en programserie der vi får høre mer om historien og fremtiden for kjelleren. Følg med på lokalradioen for nærmere informasjon om sendetid. 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS