Gleder seg til Rjukan Litteraturfestival

Gleder seg til Rjukan Litteraturfestival

De ansatte ved Rjukan bibliotek har jobbet hardt med å få fram et spennwende program for årets Rjukan Litteraturfestival. Her får du lese om hele festivalen som går av stabelen 2. og 3. november.
Kultur
Publisert : 02.10.2018 08:08
Sist oppdatert : 01.11.2018 19:16

Det er klart for en ny utgave av Rjukan Litterturfestival, den andre, 2. og 3. november 2018.Nok en gang er det i samarbeid med Den store kinodagen, som finner sted lørdag 3. november.
Rjukan Biblioteks stab, Sanja Pasovic, Per Espeland, Ingeleiv Jensen og biblioteksjef Tine Kaae Andersen gleder seg til å ønske mange sdpennende gjester velkommen.


- Vi har satt sammen et program som vi håper vil glede, og som blir godt besøkt, sier Andersen, som forteller at det er et klangvarig arbeid som ligger bak priogrammet.
- Vi er veldig fornøyd med helheten vi har fått til. Det er mye som skal 
falle på plass, men jeg synes vi har fått til et spennende program, sier Andersen.

Rjukan Litteraturfestival 2018 inneholderen en rekke spennende og viktige forfattere, og igjebn er det lagt opp til at man kan få med seg alt, dersom man ønsker det.

- Vi har lagt opp til at foreldre kan plassere barn på kino, mens de får med seg noen av arrangementene på festivalen, og så ser vi fram til popquiz med Finn Bjelke på fredagen og når Øystein Haugan skal bokbade Kjetil Bjørnstad lørdagskvelden, og samtidig få ham til å spille på et nystemt Bösendorfer-flygel på Rjukanhuset, sier Andersen.
Her vil Bjørnstad avslutte seansen med å spille på Rjukanhusets stolthet.
De to arrangemerntene kioster 150 kroner hver, mens resten av festivalen er gratis å få med seg.

I tillegg er vi veldig glade for å få Aasne Linnestå tilbake, og hun vil lese og kvede fra hennes diktsamling for året, Hun skal holde til på Rjukan Admini, sier Andersen, som ikke har bestilt snø til årets festival, men klok av skade heller ikke har rebusløp utendørs.
- Nei, i år har vi lært, ler Andersen. 
- Vi holder oss innendørs under årets festival!

Etter at Rjukan bibliotek,som tar oppdraget med å være en møteplass med det største alvor, sammen med Marit Borkenhagen jobbet fram forslaget om en litterturfestival etter 100-pårsjubiléet i 2014, er det nå ifered med å bli en tradisjon. Det er bare å sette av dagene fredag 2. og lørdag 3. november!

Festivalen tjuvstarter med at Bjørn Ingvaldsen kommer til skolenes 5. til 7. trinn i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken. Det skjer i Atrå og på Rjukan kino.
Klokka 16 åpner en lokal kunstutstilling i Kinogalleriet med KATie Hagen, Solveig Rudshavn, Ågot Kvåle og Anne-Rose Stumpf.
Jan Kristoffer Dale intervjues av Egil Stensrud i Biblioteket klokka 17, før den offisielle åpningen finner sted klokka 18, der også Dialektprisen deles ut, og der Anne Karin Omli og Heidrun Midtbøen skal synge.

Så er det klart for bokbad med Tove Nilsen, traktert av Randi Mossing, før det blir både bokbad og Popquiz med Finn Bjelke på Rallarhuset klokka 20.30 fredag kveld.
Billertter til Popquiz og Kjetil Bjørnstad er allerede lagt ut, og selger fort, får vi opplyst av biblioteket.

Lørdag begynner det med et foredrag om særtrekka ved Tinndialekta med Ragnar Dybdal, før Jenny Fossum Grønn tar for seg De små språkene i Norden.
Deretter skal Igor Dunderovic leke musikalsk med sitt nye morsmål, før Helene Uri er gjest på Rjukan Admini.
Samme sted overtar altså Åsne Linnestå etterpå, før seansen med Kjetil Bjørnstad finner sted i Rjukanhuset som avslutning på festivalen.

Hele lørdagen er det klart for Den Store Kinodagen på Verdensteatret, og her blir det avsluttet med skrekkfilm til langt på natt, blant annet den nye bejublede Halloween-filmen.

Nedenfor finner du hele festivalprogrammet, som også er linket her!


Linker:
Rjukan Litteraturfestival på facebbok

Rjukan Bibliotek
Rjukan Bibliotek på facebook
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS