Avskjedsforestillingen til Ola Otnes

Avskjedsforestillingen til Ola Otnes

Han har spilt både Apache-indianer, Elefantmannen og Arnold Juklerød. Han har spilt Peer Gynt i Beijing. Nå er Ola Otnes klar for sin avskjedsrolle som fast ansatt skuespiller ved Teater Ibsen. Torsdag kan du se ham i den Gylne Drage på Verdensterateret.
Kultur
Publisert : 03.10.2018 14:33
Sist oppdatert : 03.10.2018 14:37

Ola Otnes møter oss iført rød- og hvitstripete skjorte og brunt skjørt. Han flirer selv over bekledningen.
- Det var ikke akkurat dette jeg hadde sett for meg som kostyme til avskjedsforestillingen min, men….
Ola Otnes har vært på scwenen i Verdensteateret manfge ganger, og begeistret sitt publikum. Men nå er tida kommet for å gi seg som en av de faste i staben på Terater ibsen.

Stykket Ola jobber med heter Den Gylne Drage, og foregår på en Kinarestaurant. Ola spiller kinesisk kokk. Blant annet. For i dette stykket, som Ola beskriver som «en utrolig morsom tekst», spiller alle de fem skuespillerne flere roller. Ola spiller blant annet flyvertinne, og det er derfor han går med skjørt. I det hele tatt er det meste snudd på hodet i denne forestillingen. De yngste skuespillerne spiller gamle, menn spiller kvinner - og visa versa.
- Dette er en lettbent teaterlek, med alvorlige undertoner - og jeg er helt sikker på at det kommer til å bli svært godt likt av publikum, sier Ola.

Ola flyttet til Skien i 1989, etter å ha jobbet som skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen. Han lengtet etter en litt roligere arbeidshverdag. I Bergen jobbet han på både to og tre produksjoner parallelt, og opplevde at det gikk på bekostning av familielivet med kona og sønnen. 

I Skien, på Telemark Teater som det het den gangen, jobbet han stort sett med ett og ett prosjekt av gangen - noe som passet ekstra godt siden sønn nummer to kom til verden bare et halvt år etter at familien kom til byen - og Ola ble del av et lite, dedikert ensemble. Samarbeidet med Sylvia Salvesen og Jan Ø Wiig har vært spesielt viktig. De tre utgjorde alene Teater Ibsens faste skuespillerstab fra 2003 til 2016.

I de siste årene har Ola stort sett jobbet med unge, ofte nyutdannede skuespillere. De skryter alle av hvor åpen og fleksibel han er, og de beskriver ham som raus og lyttende - både på og utenfor scenen. De bemerker også spennvidden i arbeidet hans; på to år har han spilt både Arnold Juklerød, assessor Brack, Rottejomfruen, og nå; kinesisk kokk. 

Før Ola forlater oss for å ha prøver på Den Gylne Drage må han svare på et siste spørsmål:
- Føler du at du avslutter på topp? Ola tenker seg om.
- Ja… jeg føler at… Ja, jeg sier det rett ut: Jeg slutter på topp!

Den Gylne Drage hadde premiere i Skien 13.september, og kommer til Verdensteatret på Rjukan 4.oktober klokka 19.00.

Fotos: Dag Jenssen
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS